26 aprilie 2024
Exclusivitate: Caz cutremurător la Odobeşti! Un bebeluş A MURIT DE FOAME! “Avea malnutriţie SEVERĂ!”

Exclusivitate: Caz cutremurător la Odobeşti! Un bebeluş A MURIT DE FOAME! “Avea malnutriţie SEVERĂ!”

codob2Destinul a fost nedrept cu un prunc de 8 luni din comuna Odobesti, care s-a stins de foame si a ajuns in bratele medicilor prea tarziu  ca sa mai poata fi salvat.

Mama sustine ca baietelul se simtea rau de cateva zile, dar nu l-a dus la dispensar, deoarece nu era inregistrat la niciun doctor de familie. Raportul legistilor arata un adevar revoltator: copilul – care cantarea doar 3 kilograme si jumatate – suferea de malnutritie severa.

 

codob1codob5Acum, cazul a ajuns si in atentia asistentilor sociali. Parintii risca sa fie acuzati de neglijenta. Trei zile la rand, copilul s-a simtit rau si a vomitat, spun parintii, dar nu l-au dus la medic. Bunica lui a fost cea care a sunat intr-un final la ambulanta.

Era un pic molesit, eu am sunat la salvare, a venit salvarea. Nenorocire, fara cuvinte, nu stiu ce sa mai zic” a povestit bunica bebelusului.

codob3Echipajul care a preluat cazul a observat imediat ca bebelusul a fost neglijat.La fata locului am fost surprinsi, impresionati de starea copilului care prezenta la 8 luni numai 3 kilograme 500, malnutritie severa, insuficienta respiratorie” a explicat asistenta de la ambulanta.

Mama baieteluilui, care mai are inca trei copii – 3, 5 si 9 ani, sustine ca a avut grija de cel mic.Vomita si diaree. Nu l-am dus ca n-aveam medic de familie.Manca lapte praf si ceai. De cate ori vrea el, 4, 5, 7, 8… de cate ori voia sa manance” sustine mama copilului.

Tatal copilului are propriul scenariu referitor la ce s-a intamplat. Eu cred, dupa mine, ca s-ar putea sa-l fi omorat. Asistentele. Asta nu-mi dau seama, de ce.”

codob4Asistentii sociali din comuna au facut nenumarate anchete acasa la acesta si au incercat mereu sa ii ajute pe oameni. “Un fel de neglijenta pentru toti ceilalti copii, este o familie cu probleme, noi incercam sa-i ajutam, sa-i tinem uniti, dar trebuie si ei sa se ajute.”

Autoritatile fac acum investigatii, pentru a stabili daca cei doi soti si-au neglijat fiul. In cazul in care vor fi gasiti vinovati, risca sa fie decazuti din drepturile parintesti.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial