5 mai 2024
20 de oameni au fost evacuaţi din locuinţe după ce o stradă s-a surpat, la Slănic, în Prahova

20 de oameni au fost evacuaţi din locuinţe după ce o stradă s-a surpat, la Slănic, în Prahova

O stradă din oraşul prahovean Slănic s-a prăbuşit, asfaltul pornind la vale pe o lungime de aproximativ 60 de metri. Prăbuşirea carosabilului a antrenat şi deplasarea pavelelor de pe trotuar. S-a dispus evacuarea mai multor persoane.

Strada 23 August din oraşul Slănic s-a prăbuşit, asfaltul surpându-se pe o lungime de mai mulţi metri, la mică distanţă de blocurile de locuinţe.

Asfaltul care s-a surpat a dus şi la deteriorarea trotuarului care este construit cu pavele.

 ”Având în vedere situaţia de urgenţă produsă în localitatea Slănic din judeţul Prahova, generată de tasarea terenului, urmată de formarea unui crater cu adâncimea de aproximativ 2 m pe o suprafaţă de peste 60 de mp, la nivelul MAI a avut loc o analiză prin care secretarul de stat, şef al DSU, dr. Raed Arafat, a dispus trimiterea la faţa locului a unei echipe formată din personal DSU şi IGSU, urmând ca aceasta să fie completată în cel mai scurt timp cu specialişti în domeniul construcţiilor şi minieri”, a transmis, joi, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Sursa citată a precizat că a fost dispusă şi măsura evacuării persoanelor aflate în proximitatea sau în zona afectată până la efectuarea tuturor verificărilor de către specialiştii în domeniu.

Douăzeci de persoane care locuiesc în blocurile situate în apropierea zonei în care strada 23 August s-a prăbuşit au fost evacuate preventiv. În funcţie de evoluţia situaţiei şi de analizele realizate de specialişti vor fi dispuse şi alte măsuri, transmit oficialii Prefecturii Prahova.

sursa: news.ro

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial