5 mai 2024
ÎPS Nifon i-a premiat pe tinerii participanţi la  Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul care vindecă”

ÎPS Nifon i-a premiat pe tinerii participanţi la Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul care vindecă”

MITROPOLITUL NIFON A PREMIAT PE TINERII PARTICIPANȚI LA ETAPA EPARHIALĂ A CONCURSULUI NAȚIONAL CATEHETIC „HRISTOS – CUVÂNTUL CARE VINDECĂ”

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a premiat joi, 25 aprilie 2024, la Mânăstirea Stelea din Târgoviște, echipele de cateheză parohială participante la etapa eparhială a Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul care vindecă”, organizat în Patriarhia Română în contextul Anului omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și al Anului comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți, în Patriarhia Română.

Locul I a fost câștigat de grupul de cateheză parohială al Parohiei Butoiu de Sus, Protoieria Găești; locul al II-lea a fost câștigat de grupul de cateheză parohială al Parohiei Bezdead 2, Protoieria Pucioasa, iar locul al III-lea a fost câștigat de grupul de cateheză parohială al Parohiei Broșteni, Protoieria Târgoviște Sud. De asemenea, au fost acordate și 12 mențiuni, pentru grupurile de cateheză reprezentând și celelalte parohii participante la această etapă, care au reunit 340 de tineri dâmbovițeni.

Premiile au constat în bani, icoane și volume tipărite recent la editura eparhială, iar echipa câștigătoare a locului I, va beneficia de o tabără de vară la Mânăstirea Peștera, din Eparhia noastră. De asemenea, au fost oferite diplome, membrilor comisiei de evaluare, responsabililor cu cateheza de la nivelul protoieriilor și profesorilor coordonatori care au sprijinit echipele de la parohii în elaborarea portofoliilor.

În cuvântul său, Mitropolitul Nifon a evidențiat necesitatea mărturiei prin intermediul filantropiei a valorilor Evangheliei lui Hristos, ca mijloc misionar de a sprijini solidaritatea dintre oameni în cadrul comunității, mai ales față de cei aflați în suferință și în nevoi. De asemenea, a felicitat preoții implicați în acest demers catehetic care au promovat cu deosebit entuziasm tezaurul de credință al Ortodoxiei, evocând sensul autentic al încercărilor, bolii și suferinței, precum și iubirea, cunoașterea și apropierea dintre oameni, slujind apropierea a numeroși tineri de credință.

Reamintim că premierea tuturor echipelor catehetice de tineret ale celor 55 de parohii din Eparhie, a avut loc, la cele cinci protoierii din Arhiepiscopia Târgoviștei, în data de 16 aprilie 2024. Astfel, în urma evaluării portofoliilor la etapa pe Protoierii a acestui concurs au fost oferite tuturor celor 911 tineri care au contribuit la realizarea proiectelor, diplome, icoane și alte daruri.

Activitățile parohiale din toată perioada de desfășurare a concursului, reprezentând evenimente cu conținut catehetic: compuneri, eseuri, referate, studii, lucrări de documentare sau informare; conferințe, mese rotunde, simpozion; șezători; serbări, concerte; jurnalul proiectului; expoziții tematice; excursii tematice; cerc de literatură; conferință/masă rotundă/atelier de creație; colțul de fotografii; inițiative, acțiuni filantropice etc., pot fi apreciate pe pagina eparhială de Facebook, denumită: „Hristos – Cuvântul care vindecă. Concurs în Dâmbovița”.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial