2 mai 2024
În timp ce la băieţi echipele se desfiinţează pe capete,   sporturile feminine sunt favoritele puterii locale!

În timp ce la băieţi echipele se desfiinţează pe capete, sporturile feminine sunt favoritele puterii locale!

❚ Răsfăţatele şefilor portocalii sunt baschetbalistele, voleibalistele şi luptătoarele, pentru care se găsesc bani pentru salarii şi alte avantaje ❚ În tot acest timp, până şi simbolul fotbalistic Chindia Târgovişte a ajuns la limita supravieţuirii, riscând să fie sacrificat pentru bunăstarea „mercenarelor” de la sporturile feminine

Situaţia dramatică în care ajuns Chindia Târgovişte, ai cărei angajaţi nu şi-au mai primit salariile din luna octombrie, se pare că nu este singulară, lucrurile fiind şi mai grave la echipa de rugby Arsenal Târgovişte, ai cărei conducători au decis desfiinţarea ei, din cauza lipsurilor financiare şi ale promisiunilor neonorate de autorităţile locale şi judeţene.

Dacă s-ar prăbuşi şi Chindia, nu ar fi prima echipă de fotbal târgovişteană desfiinţată în ultimii ani, CSM Târgovişte având aceeaşi soartă după ce reuşise promovarea în Liga a III-a încă de la debut. De fapt, desfiinţările au devenit o modă în sportul portocalizat, amintind aici şi ce s-a petrecut cu echipa de baschet feminin MCM Târgovişte sau cu cea masculină CS Târgovişte.

Până și Gică Popescu s-a convins cum stă treaba

„Jurnal de Dâmboviţa” a spus-o dintotdeauna că la nivel local sunt sporturi favorizate şi sporturi ignorate aşa de tare, încât ajung să dispară. Dacă în acest moment marile probleme sunt la Chindia şi la Arsenal Târgovişte, echipe masculine, în schimb plouă cu miliarde din banii publici la sporturile feminine, precum baschet, volei sau lupte libere. În timp ce la Chindia a ajuns să se facă foamea chiar şi la nivelul Ligii a II-a, fără să mai coborâm către juniori, sporturile şi sportivele protejate trăiesc în bogăţie.

E de necrezut că la Chindia nu se găsesc bani pentru salarii, unele de 100 sau 200 de euro sau că jucătorii şi angajaţii clubului au ajuns să facă foamea, în condiţiile în care şi-au unit aici forţele Gică Popescu, Consiliul Judeţean, Consiliul Local sau Universitatea Valahia Târgovişte! Ce pretenţii mai avem ca echipa de rugby să supravieţuiască, de vreme ce acolo nu sunt bani nici pentru varul cu care se tuşează terenul.

Baschetbalistele sunt cu banii la zi. Și ce de bani!

Consultând sursele noastre, baschetbalistele sunt plătite la zi, iar unele se aude că ar câştiga lunar 7.000 de euro sau şi mai bine. Este interesant de aflat cine acoperă aceste cheltuieli fabuloase pentru sportul dâmboviţean, pentru că salariile nu pot fi plătite din banii publici, sau cel puţin aşa spune legea. Oricât am insistat pe lângă cei de la baschet, se eschivează grosolan şi refuză să spună cine asigură bugetul echipei, de unde provin aceşti bani, cine le plăteşte salariile jucătoarelor sau dacă există sponsori şi care este contribuţia lor?

Ca şi cum nu ar fi fost de ajuns, Primăria investeşte masiv şi în frumoasele voleibaliste, cazate la un hotel ultracentral, ţinute în lux şi plătite destul de bine din banii publici. Cu siguranţă că la sportul feminin nivelul competiţiilor este mult mai modest, iar rezultatele pot apărea mai repede, însă implicarea autorităţilor locale la echipele de fete este exagerată, în comparaţie cu băieţii. Cu mici excepţii, toate sportivele de la baschet şi volei pot concura cu mult succes la întrecerile de frumuseţe, putând suci minţile oricărui mascul.

Transformarea lui Cornea, ajuns extrem de antipatizat

O situaţie aparte o reprezintă luptele libere, unde legea o face Cornel Cornea, susţinut puternic de fostul său elev Corvin Nedelcu, secretar general în Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. Profitând de acest sprijin fabulos, periculos şi necondiţionat, Cornea a făcut legea în sportul local, unde a ajuns director de club, la fel şi unul din băieţii săi, pentru a-şi angaja sportivele pe unde a avut chef. Că a atins şi rezultate bune, în special medalia de argint obţinută de Georgiana Paic la Europenele de senioare, este un mare merit, dovadă că va fi desemnat aproape sigur antrenorul dâmboviţean al anului 2011, însă a şi avut tot ce şi-a dorit sufleţelul.

În acest moment, Cornea a ajuns probabil cel mai antipatizat om din sportul local, raportându-ne aici la opiniile culese din rândul oamenilor de fenomen şi va avea viaţă grea dacă PD-L va pierde puterea. Nu o spunem noi, ci colegii sau chiar sportivii săi, tot mai nemulţumiţi de jocurile periculoase pe care le face respectivul. Ca o concluzie, în timp ce sportul masculin a ajuns pe buza prăpastiei, cel feminin prosperă şi atrage frumuseţi răpitoare.

„Mercenarii” trăiesc în bogăție, iar localnicii în foame

Chiar dacă acum ne îmbătăm cu apă rece şi alergăm după rezultate peste noapte, piramida sportivă la nivel local se face tot invers, adică de sus în jos. Poate nu vă vine să credeţi, dar la echipa de baschet nu evoluează nici măcar o jucătoare locală, iar la volei este una singură.

„Sunt incompetenţi cei plătiţi să facă volei. Îşi iau banii degeaba şi nimeni nu-i trage la răspundere pentru că nu scot nici măcar un sportiv. Vom face noi grupe de juniori, dar alţii dorm pe ei de ani buni, de aceea am ajuns să nu mai creştem nimic”, sună explicaţia interesantă a lui Ion Dobre, delegatul echipei de volei CSM Târgovişte.

Nici la baschet situaţia nu este prea diferită, cu toate că în ultimii ani s-a pus mai mult accent pe copii şi juniori. Vrem sporturi feminine, sporturi de fiţe, dar ne batem joc de fotbal, de juniori şi de oamenii capabili şi pasionaţi, înlocuiţi cu lipitori de afişe şi cu slugi de partid.

Costin Mihai

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial