17 mai 2024
Radare în cascadă pe şoselele din Dâmboviţa. “Viteza, una dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere”

Radare în cascadă pe şoselele din Dâmboviţa. “Viteza, una dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere”

ACȚIUNI PENTRU REDUCEREA RISCULUI RUTIER

În perioada 30 aprilie-1 mai a.c., în intervalul orar 15:00-19:00, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmbovița au acționat pentru siguranţa traficului rutier şi prevenirea accidentelor de circulaţie.

Cu această ocazie au fost organizate şi executate acţiuni tip „cascadă”, pe DN 71, fiind folosite aparatele radar, aparatele etilotest şi aparatele drugtest, pentru depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză sau aleg să conducă vehicule sub influenţa alcoolului sau a substanţelor interzise.

În cadrul acţiunilor au fost controlate 226 de autovehicule și testate pentru depistarea consumul de alcool sau a altor substanțe 123 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 135 de sancțiuni contravenţionale, în valoare de 48.840 de lei, dintre acestea 93 de sancţiuni fiind pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Totodată, au fost reținute 10 permise de conducere, dintre acestea 5 au fost pentru depăşirea limitei de viteză și au fost retrase şi 3 certificate de înmatriculare.

Atragem atenția participanților la trafic că viteza reprezintă una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere.

De asemenea, vă reamintim că în această perioadă, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au fost dispuse măsuri suplimentare, fiind organizare acțiuni în sistem integrat pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică.

sursa: Biroul de presă al IPJ Dâmboviţa

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial