17 mai 2024
Primarul Marius Caraveţeanu: “Noi investiții în Răcari! Noi locuri de muncă! Noi fonduri pentru bugetul local!”

Primarul Marius Caraveţeanu: “Noi investiții în Răcari! Noi locuri de muncă! Noi fonduri pentru bugetul local!”

Apar noi investiţii importante în oraşul Răcari.

Marius Caraveţeanu, primarul localităţii, a dat de veste că a fost emisă autorizaţia de construire pentru o centrală fotovoltaică de producere a energiei electrice din conversia energiei solare.

Astfel, în Răcari vor fi amplasate aproape 13 mii de panouri fotovoltaice.

“Noi investiții în Răcari! Noi locuri de muncă! Noi fonduri pentru bugetul local!

☀️𝗔 𝗳𝗼𝘀𝘁 𝗲𝗺𝗶𝘀ă 𝗮𝘂𝘁𝗼𝗿𝗶𝘇𝗮ț𝗶𝗮 𝗱𝗲 𝗰𝗼𝗻𝘀𝘁𝗿𝘂𝗶𝗿𝗲 ș𝗶 𝗼𝗿𝗴𝗮𝗻𝗶𝘇𝗮𝗿𝗲 𝗱𝗲 ș𝗮𝗻𝘁𝗶𝗲𝗿 pentru obiectivul: “CENTRALĂ FOTOVOLTAICĂ DE PRODUCERE A ENERGIEI ELECTRICE DIN CONVERSIA ENERGIEI SOLARE ÎN ORAȘUL RĂCARI, LOCALITATEA COLACU, JUDETUL DÂMBOVIȚA”

👉Proiectul propune construirea unei centrale fotovoltaice în Racari, care constă în 12992 de panouri fotovoltaice cu o putere nominală de 580 Wp fiecare, cu o putere totală de 7,535.36 MW. Aceste panouri sunt conectate la 23 de invertoare cu o putere nominală de 330 kW fiecare. În plus, se propune capacități de stocare a energiei electrice de 2,032 MWh pentru a spori fiabilitatea sistemului.

👉 Principalele funcții ale centralei fotovoltaice sunt captarea energiei solare, transformarea acesteia în energie electrică și furnizarea acestei energii către Reteaua Electrica de Distributie (R.E.D).

👉 Parcul fotovoltaic va fi construit pe un teren de aproximativ 10 hectare și va fi înconjurat pentru siguranța cetățenilor și a animalelor. Accesul în interior va fi restricționat la personalul tehnic.Implementarea proiectului va fi realizată într-o singură etapă, cu construirea simultană a structurilor de suport și montarea panourilor fotovoltaice pentru a optimiza puterea instalată.

👉 Producția anuală estimată de energie electrică este de aproximativ 9,433 GWh”, a precizat Marius Caraveţeanu, primarul oraşului Răcari.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial