28 aprilie 2024
Aşa o fi şi la baschet?  Gică Popescu nu vrea să achite salariile jucătorilor din bani publici!

Aşa o fi şi la baschet? Gică Popescu nu vrea să achite salariile jucătorilor din bani publici!

❚ Neplătiţi din luna octombrie, angajaţii de la Chindia speră ca cel puţin de Revelion să îşi primească banii ❚ Dacă Gică Popescu este la schi, în Austria, preşedintele executiv Mihai Neguţ petrece Sărbătorile în Dubai, la plajă ❚ Conducătorii din sportul local nu-şi mai permit să facă „inginerii” cu bani publici, recunoscând că se tem mai tare de „Jurnal de Dâmboviţa” decât de organele de control

După ce au petrecut Crăciunul în condiţii de criză, jucătorii şi ceilalţi angajaţi ai Chindiei speră ca cel puţin Revelionul să-i prindă cu bani, aşteptând de la o zi la alta să-şi primească salariile restante încă din luna octombrie. Multora le-a mai venit inima la loc după ce preşedintele de onoare Gică Popescu a declarat pentru „Jurnal de Dâmboviţa” că salariile vor fi achitate până la sfârşitul anului, ba chiar şi cel pentru luna decembrie, care ar trebui plătit în ianuarie.

În ciuda asigurărilor aduse de fostul internaţional, mai sunt şi din cei care şi-au cam luat adio de la bani pentru 2011. „De două luni şi jumătate tot ni se promite că ne vom lua salariile, de ce credeţi că de data aceasta va fi altfel? Cel puţin să ni se spună dacă nu mai sunt bani la club, să ne găsim altceva de făcut”, îşi plâng de milă cei de la Chindia.

Neguț se bucură de vacanță în Emirate

Dacă Gică Popescu a fost ieri imposibil de contactat, fiind plecat în Austria, la schi, ne-a răspuns în schimb preşedintele executiv Mihai Neguţ, tocmai din Dubai, unde îşi petrece Sărbătorile alături de familie. „Chiar nu ştiu să vă spun dacă s-au plătit salariile jucătorilor sau când vor fi achitate”. Neguţ s-a detaşat total în aceste zile de problemele de la echipă, savurând bucuria vacanţei din superba locaţie din Emiratele Arabe Unite. „Vă rog să mă credeţi că nu ştiu cine va fi antrenor şi nici ce jucători vor veni la echipă, sunt lucruri care mă privesc mai puţin, ştiţi doar că nu mă bag în astfel de detalii. Vom discuta mai multe în ianuarie, când voi reveni din vacanţă”.

Mai multă atenție cu banii publici, veghează „Jurnal de Dâmbovița”!

Preşedintele de onoare Gică Popescu a mai dezvăluit pentru „Jurnal de Dâmboviţa” că în conturile clubului sunt bani, doar că ei provin din surse publice şi nu pot merge către salariile angajaţilor. „Autorităţile locale ne-au virat nişte bani în contul clubului, însă eu nu îi pot folosi pentru salarii, nu permite legea. Nu ştiu cum se practică în altă parte, dar eu nu voi da salariile decât din surse legale”.

Nu doar Gică Popescu gândeşte aşa, ba chiar şi Pompiliu Nedelcu a devenit mult mai vigilent, refuzând să mai atragă pe final de an o sumă frumuşică din partea Autorităţii Naţionale pentru Tineret şi Sport, care nu a fost cheltuită în alte judeţe. Motivul e simplu, lucrările făcute cu aceşti bani nu pot fi finalizate până la sfârşitul anului şi există riscul să apară probleme de genul sălii de sport de la Tabăra „Cerbul”. Nici cei care conduc Asociaţia Judeţeană de Fotbal Dâmboviţa nu îşi mai fac de cap la fel ca în trecut, asta pentru că Jurnalul Sportiv veghează, mai ales când e vorba de banii publici, adică ai celor mulţi şi amărâţi, dar care plătesc taxe şi impozite foarte mari.

Costin Mihai | costin.mihai@artpress.ro

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial