26 aprilie 2024
USL – Poliţia Locală Târgovişte, arătată cu degetul în CRIMA de lângă Economic

USL – Poliţia Locală Târgovişte, arătată cu degetul în CRIMA de lângă Economic

“La prima şedinţă de Consiliu Local o să facem o interpelare şefului Poliţiei Locale, având în vedere că, potrivit dispoziţiilor Art. 1 din Legea 155/12 iulie 2010, principala atribuţie a Poliţiei Locale este asigurarea ordinii şi liniştii publice.

De asemenea, potrivit dispoziţiilor Art. 6, lit. b, din aceeaşi lege, în sarcina Poliţiei Locale există dispoziţia expresă de a menţine ordinea publică în imediata apropiere a unităţilor de învăţământ publice.

Citez: «dispoziţia expresă în sarcina Poliţiei Locale de a menţine ordinea publică în imediata apropiere a unităţilor de învăţământ publice », este un text extras ad-literam din Legea 155/2010 a Poliţiei Locale.

De asemenea, potrivit dispoziţiilor Art. 6, lit. a, din acelaşi act normativ, Poliţia Locală menţine ordinea şi liniştea publică în zonele şi locurile stabilite prin planul de ordine şi siguranţă publică a unităţii administrativ-teritoriale.

Faţă de toate aceste dispoziţii legale vom solicita şefului Poliţiei Locale să ne prezinte informaţii din care să rezulte următoarele aspecte:

dacă, potrivit Planului de Ordine şi Siguranţă Publică al Municipiului Târgovişte, în zona, data şi ora în care a fost omorât tânărul Andrei Alexandru Ştefan, Poliţia Locală trebuia să asigure ordinea şi liniştea publică şi care erau măsurile concrete de asigurare a ordinii şi liniştii publice în zona respectivă;

care sunt măsurile pe care Poliţia Locală Târgovişte le întreprinde în vederea asigurării respectării dispoziţiilor Art. 6, lit. b, din Legea Poliţiei Locale, care stabilesc în sarcina acesteia atribuţii exprese de menţinere a ordinii şi liniştii publice în imediata apropiere a unităţilor de învăţământ publice;

dacă au fost dispuse măsuri în vederea evitării procedurii unor asemenea tragedii pe viitor, ţinând cont că incidentul amintit nu este unul singular şi, nu în ultimul rând, dacă directorul executiv al Poliţiei Locale îşi reproşează ceva în legătură cu moartea tânărului de 15 ani, ţinând cont că este vorba despre unul dintre cele mai grave incidente produse pe raza municipiului Târgovişte, iar Poliţia Locală are atribuţii directe de menţinere a ordinii şi liniştii publice în zona instituţiilor de învăţământ.

Din păcate, până la acest moment, nu am văzut nici o reacţie oficială pe acest subiect”, a declarat Cristian Stan, liderul consilierilor USL din cadrul CLM Târgvişte.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial