26 aprilie 2024

Un pictor şi soţia sa, scriitoare, terorizaţi de fiul lor. ”Sunt eu o fire mai nervoasă”

dram6Poveste sfâșietoare la Moreni. Doi părinți, el pictor, ea scriitoare, sunt terorizați de fiul care recunoaște că este alcoolic. Sunt cel puțin 4-5 ani de când nu găsesc o cale de comunicare cu el.

De altfel, au mers până în instanță: judecătorii au emis un ordin de protecție împotriva individului, pe care l-a încălcat.

dram”Reporter: Ce ați făcut?
Silviu Vasile Ioniță, bărbatul reținut: Am făcut…
Reporter: V-ați lovit părinții?
Silviu Vasile Ioniță: Aproximativ.
Reporter: Ce ați făcut?
Silviu Vasile Ioniță: Ne-am îmbrâncit într-o discuție.

Reporter: Cu ce v-au supărat părinții?
Silviu Vasile Ioniță: Nu m-au supărat cu nimic, sunt eu o fire mai nervoasă
”.

dram2Cei doi soți, de 66 și 68 de ani, au lucrat în domeniul cultural. Omul este un pictor talentat, iar soția sa, scriitoare și poetă.

Au un singur fiu- pe bărbatul reținut, în vârstă de 48 de ani – căruia, spun ei, au încercat să îi ofere totul în viață.

dram5Paul Cristian Ioniță, tatăl bărbatului reținut: ”Am investit și suflet și buzunar în acest copil, am zis că va fi cel care va urma tradiția. Ultima dată a reacționat violent, dar asta a fost o reacție violentă care a avut un vârf, eram deja obișnuit cu violența lui. De vreo 4-5 ani, viață noastră, a mea și a soției, este un chin, nu poți să mănânci, să scrii, să lucrezi. Sparge vase, aruncă cu scrumiere, începe să injure”.

dram7Viorica Ioniță, mama bărbatului reținut: ”Ori am fost prea toleranți, i-am dat tot ce a trebuit să îi dai unui copil, asta l-a făcut probabil să fie răsfățat, deși nu se manifesta să fie răsfățat. A început ușor, ușor degradarea lui, din cauza alcoolului.
Reporter: A fost violent cu dumneavoastră?
Viorica Ioniță: Da, dar nu așa cum a fost cu soțul meu. Și verbal este de neconceput ce poate să spună
”.

”Am niște părinți deosebiți”

dram1Fiul, care nu are ocupație și trăiește din veniturile părinților, recunoaște că își iese ușor din fire când bea. Devine agresiv.

”Silviu Vasile Ioniță: Am niste părinți deosebiți.
Reporter: Și dacă sunt deosebiți de ce i-ați lovit?
Silviu Vasile Ioniță: Sub influenta alcoolului”.

dram3Marius Buga, Pro TV: ”După ultimul scadal, bărbatul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore și și-a petrecut noaptea în arestul Poliției Dâmbovița. 

Pentru că a încălcat ordinul de protecție provizoriu, dar și pentru lovire sau alte violențe, individul este cercetat sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile și nu are voie să se apropie de părinții săi”.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial