25 aprilie 2024
Un preot şi o măicuţă s-au răsturnat cu maşina într-o râpă de 15 metri, spre Padina!

Un preot şi o măicuţă s-au răsturnat cu maşina într-o râpă de 15 metri, spre Padina!

preotmasinaÎn urma unei solicitări prin S.N.U.A.U. 112, jandarmii din cadrul  Postului  Ordine Publică Montan Zănoaga, au  intervenit  în  zona  Zănoaga din Masivul Montan Bucegi, în sprijinul unor turişti care se aflau în dificultate.

Cele trei persoane, un preot împreună cu soţia sa din localitatea Cernăuţi, Ucraina și o măicuţă din judeţul Braşov intenționau să ajungă la Mănăstirea Peştera.

La un moment dat, într-o curbă de pe DJ 714, zona Zănoaga conducătorul auto a pierdut controlul volanului din cauza poleiului format pe drumul principal şi a derapat cu autovehiculul într-o râpă adâncă de aproximativ 15 metri.

Ajunşi în zona indicată jandarmii montani, i-au găsit pe cei trei turişti speriaţi, dar într-o stare fizică bună, după ce au reuşit să iasă singuri din autovehiculul răsturnat, nefiind nevoie de acordarea măsurilor de prim-ajutor.

Autovehiculul avariat a fost scos din râpă cu ajutorul unui buldoexcavator, cei trei turişti aflându-se în prezent în afara oricărui pericol.

La faţa locului au fost prezenţi, o echipăa Salvamont Dâmboviţa şi Poliţia pentru Platoul Montan Bucegi.

Acţiunea s-a încheiat cu succes în jurul orei 13.45. Pentru  evitarea  unor  incidente  nedorite,  Jandarmeria  Montană  recomandă  tuturor iubitorilor zonei alpine să aibă autovehiculele echipate corespunzător şi să adapteze viteza la condiţiile  de drum ţinând cont că pe DJ 713 Cuibul Dorului-Dichiu şi  pe DJ 714,  în zona Zănoaga există porţiuni de drum acoperite cu polei.

Turiştii  aflaţi  în  dificultate  în  zona  Masivului  Montan  Bucegi  pot  apela  cu  încredere numărul unic de urgenţă  „112” sau numerele de telefon 0749.034639 / 0749.058037 pentru asolicita sprijinul imediat al jandarmilor montani.

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL AL I.J.J. DÂMBOVIŢA

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial