26 aprilie 2024
“Ãsta nu e fotbal şi asta nu e echipă, nu meritaţi nici un leu, vă bateţi joc de banii oamenilor!”

“Ãsta nu e fotbal şi asta nu e echipă, nu meritaţi nici un leu, vă bateţi joc de banii oamenilor!”

❚ Mai neinspirat şi mai modest decât modestul Stoican, Eusebiu Tudor a târât echipa pe penultimul loc şi pe -7 la “adevăr” ❚ “Schimbaţi antrenorul, nu vedeţi că nu ştie nimic! Ãsta nu e fotbal şi asta nu e echipă, nu meritaţi nici un leu, vă bateţi joc de banii oamenilor!”, i-a transmis revoltat consilierul municipal Eugen Pătraşcu preşedintelui Mihai Trifan, în prezenţa lui Gică Popescu ❚ “Eu am crezut că fotbaliştii ăştia aduşi de la Craiova sunt valori, însă mai aveam puţin şi coboram peste ei în teren”, a înnebunit de nervi Mihai Trifan, doar că nici localnicii nu au fost mai breji ❚ Plini de impresii şi puşi pe trai în căminele pline de vicii, băieţii au uitat să mai joace şi fotbal ❚ Dacă are valoare şi curaj, Trifan trebuie să intervină urgent şi să facă ordine la club, inclusiv să dea afară ce nu e bun, altfel a venit degeaba la Chindia, de unde e posibil să plece pe uşa din dos

Stadion “Eugen Popescu”. Spectatori: 1.000. Şuturi spre poartă: 9-5. Şuturi pe poartă: 3-3. Cornere: 4-4. Au arbitrat: Horaţiu Feşnic (Cluj) 6 – Daniel Demetrescu (Rm. Vâlcea) 7, Ovidiu Aruşoaie (Piatra Neamţ) 7. Observatori FRF: Grigore Tomoiagă (Rm. Vâlcea), Dan Jiga (Bistriţa). Cartonaşe galbene: Şerban (14, 81), Honciu (18), Rădoi (21), Anton (30) / Vătavu (12), Pălimaru (39), Bradu (59). Cartonaş roşu: Şerban (81).

Chindia: Perianu – Avram, Rădoi, Ispas, Buşu – Honciu – Băluţă, Anton (63 Petrea – 78 Gavrilă), Şerban, Dobre (46 Cherchez) – Verdeş. Antrenor: Eusebiu Tudor.

Otopeni: Bucuroiu – Vlaicu, Răvoiu, Vătavu, B. Dumitru – Dumitrescu, Marcu (26 Bradu), Pană, Ghiţă (65 Manea) – Pălimaru (75 Pârvu), G. Ion. Antrenor: Ion Viorel.

Preşedintele Trifan a invitat la meciul de vineri toată crema politicii dâmboviţene, pentru a urmări pe viu echipa în care s-au alocat 10 miliarde lei vechi numai în luna septembrie. Au venit puţini oameni cu funcţii, dar şi mai puţini au avut răbdare să reziste până la final.

“Schimbaţi antrenorul, nu vedeţi că nu ştie nimic! Ãsta nu e fotbal şi asta nu e echipă, mai bine aţi merge să faceţi selecţii prin judeţ, vă asigur că o să găsiţi jucători mai buni decât leşinaţii ăştia. În decembrie o să ridic mâna la şedinţă să nu mai dăm nici un leu la fotbal, vă bateţi joc de banii oamenilor”, i-a transmis consilierul municipal Eugen Pătraşcu lui Mihai Trifan, în prezenţa lui Gică Popescu.

Mai bine că nu a venit preşedintele CJD, Adrian Ţuţuianu, ar fi pierdut timpul degeaba pe la stadion, aşa cum au făcut-o cei 1.000 de oameni.

“Eu nu am ştiut că Şerban ăsta poate să fie aşa de slab, cică mai e şi pe la lotul naţional. Chiar şi pe Gică l-a exasperat. Am crezut că fotbaliştii ăştia aduşi de la Craiova sunt valori, însă mai aveam puţin şi coboram peste ei în teren”, a înnebunit de nervi preşedintele Trifan, doar că nici localnicii nu au fost mai breji.

Cu excepţia tânărului Ispas, care s-a descurcat bine în centrul apărării, în rest a fost jale, adică cel mai slab meci pe care l-a făcut Chindia de la înfiinţare.

Ne-am săturat de Buşu, de Şerban şi de alţii ca ei!

Eusebiu Tudor nu a schimbat întâmplător trei echipe într-o lună, cel puţin Chindia nu joacă nimic, e o ruşine. Mai neinspirat şi mai modest decât modestul Stoican, Tudor a târât echipa pe penultimul loc şi pe -7 la “adevăr”. Este inacceptabil pentru o formaţie pe care Gică Popescu o vrea promovată la finalul campionatului, însă numai el a făcut aceste alegeri de tot râsul pe banca tehnică. Bine i-a făcut Silviu Dumitrescu atunci când a refuzat să-i stea alături la meciul de vineri, cât să-l mai umilească? I-a mărit salariul, dar nu i l-a dat niciodată, doar o să plece de la echipă, pentru a nu mai reprezenta o ameninţare pentru “valoroşii” lui antrenori, aduşi la Târgovişte să-i asculte ordinele şi nu să facă treabă.

Ne-am săturat de Şerban, de Buşu, de Gavrilă, de Petrea şi de toţi protejaţii “Baciului”, care i-au stricat şi pe ceilalţi. Plini de impresii şi puşi pe trai în căminele pline de vicii, băieţii au uitat să mai joace şi fotbal. Îngrijorător e că nici Băluţă, Anton, Dobre, Honciu sau Cherchez nu mişcă nimic, într-o echipă în care puştiul Ispas a fost cel mai bun, iar “veteranii” Verdeş şi Rădoi au transpirat cel mai tare. Avea dreptate consilierul Pătra şcu, trebuie scăpat repede de Sebi Tudor şi de Sică Bârdeş, iar variantele sunt două, Silviu Dumitrescu sau Costel Pană, ba chiar şi împreună.

Puţin ne pasă că pe Silviu nu-l place Gică sau naşul său Ţâcă, Chindia a terminat turul trecut pe podium, iar acum este penultima, la retrogradare. “Luni o să-l iau pe Silviu şi o să asistăm împreună la analiza video pe care o va face acest antrenor după meciul cu Otopeni”, a sunat promisiunea lui Trifan.

Chindia e praf la toate nivelurile

Chindia nici nu a ajuns la poarta adversă în prima repriză. A fost o singură deviere isteaţă a lui Verdeş pentru Dobre, însă Răzvan a finalizat mai rău ca la Comişani, prin Parcul Chindia (27). Noroc cu Rădoi, care a scos de pe linia porţii “capul” lui Pălimaru (22). Tot el putea aduce victoria la ultima fază, însă Dumitrescu a vrut să se termine egal (90+4).

Atât s-a jucat fotbal între Chindia şi Otopeni, restul a fost ţurcă. Introdus în locul lui Anton, Petrea a făcut figuraţie, fiind schimbat peste un sfert de oră, însă figuraţie au făcut cam toţi jucătorii Chindiei, aceiaşi care anul trecut trăgeau la promovare în Seria Vest, cu siguranţă una mai puternică.

“Buşu a fost depăşit din preluare cu capul, el ar trebui pus omul meciului”, s-a prăpădit de râs colegul Pitaru, fost fotbalist de divizia A.

“La Tulcea o să ne-o luăm zdravăn”, şi-a exprimat îngrijorarea preşedintele Trifan, contrazis de Gică.

“Nu este aşa, putem câştiga oriunde. E nevoie de o victorie, pentru ca echipa să se descătuşeze, apoi o să vedeţi cum vor veni şi altele”.

Mai degrabă e nevoie de un alt antrenor, de o reorganizare la nivelul lotului, al clubului şi de multe altele. Chindia e praf la toate nivelurile, administrativ, tehnic, echipă de seniori sau centru de copii şi juniori. Dacă are valoare şi curaj, Trifan trebuie să intervină urgent şi să facă ordine la club, inclusiv să dea afară ce nu e bun, altfel a venit degeaba la Chindia, de unde e posibil să plece pe uşa din dos.

Costin Mihai | costin.mihai@jurnaldedambovita.ro

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial