29 martie 2024
Chindia Târgovişte – “Sunt pe aici unii ținuți pe masă, pe casă și pe bani foarte mulți!”

Chindia Târgovişte – “Sunt pe aici unii ținuți pe masă, pe casă și pe bani foarte mulți!”

❚ Nici antrenorul Eusebiu Tudor, nici șeful centrului de copii și juniori, țâcă Zamfir și nici fotbaliștii aduși de la Craiova nu par să-l mulțumească pe noul președinte al Chindiei ❚ „Sunt pe aici unii ținuți pe masă, pe casă și pe bani foarte mulți, doar pentru că sunt prietenii nu știu cui, în timp ce Silviu Dumitrescu este neplătit de 11 luni”, vorbește corect reprezentantul numit la club de CJ Dâmbovița ❚ Dacă tot e criză, iar datoriile au sufocat clubul, nu ar fi rău să apară reduceri de cheltuieli, inclusiv la centrul de copii și juniori ❚ Meciul cu Delta Tulcea se va juca duminică, de la ora 11.00, iar dacă echipa va pierde, ar trebui ca Tudor să rămână la Ploiești și să lase pe altul să o salveze de la retrogradare

Apariția lui Mihai Trifan la Chindia Târgoviște nu i-a picat tocmai bine lui Gică Popescu, obișnuit să dețină controlul absolut asupra clubului. Un personaj direct și imprevizibil, Trifan nu a ezitat să spună ce-l deranjează și ce nu-i place la echipă, chit că prin asta l-a atacat inclusiv pe Gică, diametral opus din acest punct de vedere. Interiorizat și foarte abil, „Baciul” își cântărește fiecare cuvânt, dar și fiecare bănuț, acoperindu-se cu documente atunci când împrumută clubul.

În momentul în care se simte încolțit, nu e nevoie decât să-și ceară banii, iar lucrurile se liniștesc imediat. De unde să scoți peste 10 miliarde lei vechi, mai ales că sunt și alte datorii, de aproape 9 miliarde? Practic, Chindia e îngropată în datorii, care depășesc 20 de miliarde lei vechi, adunate în doi ani și un pic de existență. Super management, mai ales că peste 20 de miliarde lei vechi au ajuns în conturile clubului din bani publici.

Silviu e neplătit și umilit de 11 luni

„Nu îmi permit să mă compromit la bătrânețe, așa că nu am venit la Chindia să mă fac de râs. Din acest moment vreau ca deciziile să le luăm împreună, urmând să-l consult pe Gică, dar îi cer ca și el să mă consulte pe mine”, este mesajul pe care îl tot repetă președintele Trifan, încercând să deblocheze situația dură de la echipă. Până la urmă, a reușit să plătească o parte din restanțele salariale către jucători, eliminând riscul de a-și depune memorii, așa cum au făcut-o Cosmin Anton și Cristian Cherchez.

„Cel mai tare mi-e rușine de Silviu Dumitrescu. Vă dați seama că omul ăsta nu și-a mai primit salariul de 11 luni, e bătaie de joc. Sunt pe aici unii ținuți pe masă, pe casă și pe bani foarte mulți, doar pentru că sunt prietenii nu știu cui. Aș vrea să le dăm zilele următoare niște bani și la angajați, iar Silviu vreau să fie primul pe listă”, sunt intențiile lui Trifan, care nu ezită să spună ce-l nemulțumește.

„Înaintea meciului cu Otopeni, mi-a cerut antrenorul cinci camere la hotel, pentru a-i băga pe fotbaliști în cantonament. Avem camere la campus, să meargă și el acolo, că nu-i cad gradele. I-am plătit pe băieți, încercăm să rezolvăm și celelalte probleme, dar vreau să văd și eu că echipa joacă”.

La meciul cu Otopeni a luminat până și tabela, ba chiar a existat și sonorizare.

„Mi-a crăpat obrazul de rușine când am văzut că meciul se televizează, iar clubul nu are 1.000 de lei să poată funcționa tabela de marcaj”.

„Să creștem copiii județului, ei joacă și cu sufletul pentru Chindia”

Mihai Trifan i-a cerut lui Gică Popescu să urmărească împreună meciul cu Otopeni, printre spectatori, la tribuna oficială, cu riscul de a suporta chiar și eventuale nemulțumiri. Poate așa a auzit și fostul internațional părerea tribunei despre antrenorii și jucătorii pe care i-a adus la Târgoviște.

„Am văzut și eu care le este valoarea fotbaliștilor aduși de la Craiova, așa că îmi doresc să creștem copiii județului, care joacă și cu sufletul pentru Chindia. Protejați de contracte, mulți dintre jucători se gândesc doar că au bani de luat, mai puțin că trebuie să joace și fotbal. Acum nu mai avem ce face, actele sunt semnate, doar că trebuie făcută o evaluare corectă și nu pe interese”, spune același Trifan, care promite o selecție și la nivelul colaboratorilor, însă numai după ce le va plăti restanțele financiare.

Știe și el că schema e încărcată cu mulți neaveniți, dar a promis că va interveni cu schimbări. Le-au mai promis și alții, însă așteptăm fapte, de vorbe suntem sătui.

Se pierde la Tulcea, demisia pe masă!

Numit antrenor de numai câteva săptămâni, pentru că așa a hotărât Gică Popescu, fără să-i consulte și pe colaboratorii locali, Eusebiu Tudor nu a adus nimic bun în jocul echipei. L-a trecut pe linie moartă pe Dragoș Pătru, joacă tot cu „piloșii” lui Gică, merge pe un sistem așa de neinspirat, încât echipa nu ajunge la poarta adversă, iar pe Silviu Dumitrescu îl ignoră total. Sâmbătă, l-a trimis tocmai la Botoșani, pentru a urmări viitorul adversar de pe teren propriu, doar să nu-l încurce prin vestiar.

Meciul de la Tulcea se va juca duminică, de la ora 11.00, iar dacă echipa va pierde, ar trebui ca Tudor să rămână la Ploiești și să lase pe altul să o salveze de la retrogradare. Cel puțin acolo nu va mai juca Șerban, eliminat în partida cu Otopeni și care e obligatoriu să joace titular, la fel ca Bușu, cei mai slabi din echipă. Dacă tot e criză, iar datoriile au sufocat clubul, nu ar fi rău să apară reduceri de cheltuieli, inclusiv la centrul de copii și juniori.

„Le transmit antrenorilor de la seniori sau de la juniori că nu sunt bani de salarii. Abia văd și eu cine vrea să facă treabă și cine a venit la club să ajute. Nemulțumiții pot să plece, abia mai facem curățenie prin club”, este de părere președintele Trifan, care nu poate reuși cu cei care nu performă, având nevoie de colaboratori valoroși.

Altfel chiar riscă să-și strice imaginea la bătrânețe. Până acum, a venit cu reproșuri în dreptul antrenorului Eusebiu Tudor, a șefului de centru, țâcă Zamfir, dar și a jucătorilor aduși de la Craiova.

Costin Mihai | costin.mihai@jurnaldedambovita.ro

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial