26 aprilie 2024
Jucătorii se revoltă împotriva lui “Mourinho de Şotânga”!

Jucătorii se revoltă împotriva lui “Mourinho de Şotânga”!

❚ Ieri după-amiază au mers cu toţii să-i transmită patronului că sunt dispuşi să părăsească echipa, dacă se va continua cu tehnicianul din Şotânga ❚ “Omul nu ştie nimic, e din alte vremuri, mai bine plecăm la judeţ”, s-au plâns jucătorii, însă Ghiorghi Zotic nici i-a băgat în seamă ❚ Până la urmă, după nemulţumiri, certuri şi ironii, jucătorii au ieşit la antrenament, însă erau total debusolaţi, pregătindu-se după cum i-a tăiat capul ❚ “Faceţi o încălzire cum vreţi voi”, a venit recomandarea antrenorului, care i-a chemat apoi pe cei doi portari să-şi aleagă echipele pentru o miuţă ❚ “Dacă domnii fotbalişti nu mai vor să intre vineri la meci, o să joc cu echipa de juniori E, abia mai fac curăţenie prin curte”, le transmite şeful clubului

Primul antrenament al lui Gigi Manea la FCM Târgovişte i-a speriat aşa de tare pe jucători, încât nu au mai vrut să participe şi la al doilea. Ieri după-amiază au ajuns mai devreme la stadion, pentru a-i transmite finanţatorului Ghiorghi Zotic că nu-l vor antrenor pe Manea. “Omul nu ştie nimic, e din alte vremuri. Ne-a ţinut două ore şi jumătate la antrenament, cu o încălzire de 45 de minute. Am făcut mers pe vârfuri sau pe călcâie, câte 50 de rostogoliri, genoflexiuni şi mersul piticului. Dacă o ţinem în ritmul ăsta, până vineri nu mai suntem nici unul bun de joc. Mai bine plecăm la judeţ, decât să ne facem de râs la Liga a III-a, în ritmul ăsta nu o să batem pe nimeni”, s-au plâns jucătorii, patronului. “Abia acum începe fotbalul la Şotânga”, ar fi fost replica lui Zotic. Până la urmă, după nemulţumiri, certuri şi ironii, fotbaliştii au ieşit la antrenament, însă erau total debusolaţi. “Faceţi o încălzire cum vreţi voi”, a venit recomandarea antrenorului, care i-a chemat apoi pe cei doi portari să-şi aleagă echipele pentru o miuţă.

Gigi Manea sau “Mourinho de Şotânga”

Chiar dacă nu aveau nici o idee despre noul antrenor, jucătorii nici nu bănuiau că vor avea parte de o asemenea surpriză. Dacă iniţial s-au amuzat pe seama metodelor de lucru ale lui Gigi Manea, pe parcurs şi-a făcut loc îngrijorarea, aşa că au hotărât să-i transmită patronului că nu se poate lucra cu un asemenea om. “Când am citit în ziarul dumneavoastră ce CV are, am crezut că e Mourinho de Şotânga. Probabil că motedele de antrenament sunt invenţie personală, ceva din orele de sport de pe timpul lui Ceauşescu.

Nu vă putem explica în cuvinte ce senzaţii am trăit la primul antrenament. Dacă iniţial am râs pe înfundate, la plecare aveam lacrimi în ochi, văzând în ce hal a ajuns echipa asta”, ne-au transmis jucătorii, înşiraţi pe holul de la etaj. Au vorbit cu patronul, însă nu au ajuns la nici o concluzie, aşa că l-au aşteptat pe antrenor, bombardându- l cu ironii. Zotic a ieşit ca fulgerul din birou, s-a urcat în maşină şi dus a fost. Pentru a obţine nişte declaraţii, l-am contactat telefonic. Între timp, şi-a făcut apariţia la stadion şi Gigi Manea, doar a traversat strada. Au urmat noi polemici, glumiţe şi toate cele. Cu chiu, cu vai, jucătorii au ieşit la antrenament, dacă îi putem spune aşa, pentru că s-au pregătit mai degrabă cum i-a tăiat capul. Gigi Manea s-a limitat să dea de câteva ori din mâini şi cam atât.

“Veniţi mai bine la antrenamentul de mâine, acum avem ceva probleme. Ce să vă spun de meciul de vineri, veniţi mâine”, au fost singurele declaraţii. Ce echipă va face vineri, e tare interesant, pentru că nu-i cunoaşte absolut deloc pe jucători, nici pe nume, nici pe ce post joacă şi nici care le este potenţialul.

“Dacă mă supăr, retrag echipa şi chem pe Sportul să joace la Şotânga”

Ghiorghi Zotic nu s-a sinchisit foarte tare de reacţia ostilă a jucătorilor, punându-şi mari speranţe în Gigi Manea, antrenorul adus de peste stradă.

“Am văzut că mârâie din jucători, deranjaţi probabil că au fost puşi la muncă. Pot să nici nu mai vină la antrenamente sau la meciul de vineri, abia văd şi eu de cine trebuie să scap din curte. Nu mă supăr nici dacă pleacă toţi, o să joc cu echipa de juniori E, că tot zice lumea că nu există. Nu e nici o problemă, dacă nu se mai poate, retrag echipa şi îi chem pe ăia de la Sportul Studenţesc să joace gratis la Şotânga. Văd că domnii fotbalişti sunt nemulţumiţi cu primă de 9 milioane, vor să fie plătiţi altfel. Îi anunţ pe această cale că vineri vor juca pe un milion, iar cine nu e mulţumit, poate să plece la Chindia sau unde îl taie capul. Sportul se face de plăcere, aşa că de aici înainte premierile vor fi simbolice. Am găsit un antrenor care îi pune la treabă, iar ei fac pe supăraţii. Foarte bine, abia mai fac curăţenie la echipă”, ne-a transmis finanţatorul de la Şotânga, bucuros, în schimb, că a câştigat procesul cu CSM Târgovişte, privind investiţiile făcute la stadionul “Eugen Popescu”.

“Am câştigat procesul fără nici o problemă, iar dacă nu îmi primesc banii, din partea mea pot să le pună şi sechestru pe club. Nu mi-am primit niciodată bani de la CSM sau Chindia, dar încă mai aştept”.

Costin Mihai | costin.mihai@jurnaldedambovita.ro || Ionuț Parghel

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial