26 aprilie 2024
Ministrul Sorina Pintea, la Găeşti şi Târgovişte – “Am venit să văd unde se duc banii”

Ministrul Sorina Pintea, la Găeşti şi Târgovişte – “Am venit să văd unde se duc banii”

dsc_0421 Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a întreprins ieri, 22 mai 2019, o vizită de lucru în județul Dâmbovița.

Prima oprire a avut loc la Găești, unde a vizitat Spitalul Orășenesc, împreună cu managerul unității, Cristina Seltea, conducerea județului Dâmbovița, reprezentată de președintele Alexandru Oprea și vicepreședinții Luciana Cristea și Alin Manole, parlamentarii dâmbovițeni Rovana Plumb, Claudia Gilia, Carmen Holban, Corneliu Ștefan și Titus Corlățean, secretarul de stat în Ministerul Mediului, Laurențiu Neculaescu, consilieri județeni, autorități locale și cadre medicale.

La ieșirea din spital, ministrul a precizat: ”Așa cum am declarat în repetate rânduri, spitalele mici trebuie să fie spitale de suport și ele trebuie să fie dotate astfel încât orice pacient care intră aici să poată fi investigat și, dacă este necesar, să fie deplasat la un spital de rang superior, să aibă deja investigațiile făcute. Aparatele de radiologie, și mă refer nu doar la acestea de aici, ci în general – cele din spitalele mici sunt aparate vechi, din perioada 2001 – 2004, care nu mai corespund standardelor actuale, deci suntem într-un proces de înlocuire a acestora. Dată fiind finanțarea, destul de mare, am venit să văd exact ce se va întâmpla cu acești bani, cum vor fi gestionați, unde vor fi instalate aparatele noi și să vedem ce necesități mai există și cum putem sprijini aceste spitale mici.Valoarea finanțării se ridică la 2.936.000 lei.”

În continuarea programului, Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a vizitat Spitalul Județean de Urgențe Târgoviște, pentru ca apoi să participe, la Centrul Internațional de Conferințe al Universității Valahia din Târgoviște, la o întâlnire cu cadre medicale dâmbovițene, reprezentanți ai Casei Județene de Asigurări de Sănătate și ai Colegiului Farmaciștilor.

Programul vizitei s-a încheiat cu o conferință de presă, desfășurată la sediul Consiliului Județean Dâmbovița, în cadrul căreia președintele Alexandru Oprea a mulțumit ministrului sănătății pentru atenția și sprijinul acordate județului Dâmbovița.

La rândul său, ministrul Sorina Pintea a precizat că, anul acesta, bugetul Ministerului Sănătății pentru investiții este unul generos. În acest sens, au fost deja alocate finanțări pentru Spitalul Găești, în valoare de aproximativ 3 milioane lei (dotare cu un aparat digital de radiologie, mamograf, un osteodensiometru) și pentru Spitalul Județean de Urgență Târgoviște (dotare cu computer tomograf, aparat digital de radiologie și reabilitarea Sanatoriului Moroeni).

În plus, pentru Spitalul Orășenesc Găești, ministrul a propus un deviz de cheltuieli, în vederea realizării de reparații la secțiile care necesită reabilitare.

Totodată, Ministerul Sănătății a aprobat solicitările pentru finanțarea spitalului din orașul Pucioasa cu suma de 725.000 lei și a spitalului din municipiul Moreni cu suma de 1.542.000 lei.

În final, Sorina Pintea a declarat că va reveni în județul Dâmbovița, în toamna acestui an, pentru a reanaliza necesarul de investiții de la nivelul unităților spitalicești.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial