19 aprilie 2024

Prefectul Jîjîie îi linişteşte pe şefii numiţi politic – “NU există nicio listă neagră!”

prefj3Mulţi dintre angajaţii instituţiilor de la stat se plâng că au şefi habarnişti, numiţi DOAR pe criterii politice, singurul lor atu fiind că au carnet de partid!

Mulţi tineri termină facultăţi, sunt bine instruiţi şi ar fi potriviţi să conducă asemenea instituţii, aceştia însă nu au nicio şansă în faţa politrucilor susţinuţi de partide.

Cu toţii ştim aceste adevăruri scandaloase, dar puţini oficiali declară public aceste lucruri.

Au fost voci din apropierea actualului prefect de Dâmboviţa care au spus, imediat după numirea lui Jîjîie, că acesta are în vedere debarcarea şefilor numiţi politic şi înlocuirea lor cu profesionişti.

Ce să vezi? Au fost doar vorbe-n vânt! Noul prefect nu vrea să deranjeze şi a spus-o public în colegiul prefectural.

Citiţi şi vă cruciţi:

„Vreau să semnalez că în presă, a apărut o ştire care spunea: «Cine se află pe lista neagră a prefectului Jîjîie?» Nu există nicio listă neagră. Să lăsăm aceste practici trecutului”, a declarat prefectul Antonel Jîjîie care totuşi a precizat: „Am în schimb să vă comunic, de la început, trei pretenţii.

Prima, vreau integritate şi profesionalism la tot ce înseamnă şef de serviciu deconcentrat. A doua, un serviciu public mai apropiat de cetăţean şi mi-aş dori ca în perioada următoare să mai terminăm cu cozile din faţa ghişeelor, de pe la birourile din serviciile noastre deconcentrate şi din autorităţile care funcţionează în judeţul Dâmboviţa.

Şi nu în ultimul rând, dat fiind că intrăm într-un an electoral, tot ce înseamnă înalt funcţionar şi funcţionar public de conducere, care îşi propune să candideze, va trebui să-şi înceteze raportul de serviciu.

Aici nu încape niciun fel de discuţie. E Statutul funcţionarului public”, a atenţionat noul prefect, atenţionând încă o categorie de angajaţi: „Cei care nu doresc să candideze, dar vor dori să participe în campania electorală ca funcţionar public va trebui să se suspende din funcţia publică. Aceste trei reguli, dacă vor fi respectate, vom colabora în această echipă foarte bine. Lista neagră nu există, nu ştiu despre ce-i vorba”, a sublinat Antonel Jîjîie.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial