26 aprilie 2024
Ion Dumitru a scăpat de închisoare, dar vrea să o trimită după gratii pe Rovana Plumb!

Ion Dumitru a scăpat de închisoare, dar vrea să o trimită după gratii pe Rovana Plumb!

ion-dumitruFostul director general al Romsilva, Ion Dumitru, îşi cere salariul retroactiv pe patru ani, în total o jumătate de milion de lei.

Tribunalul Bucureşti a decis să îi anuleze condamnarea de trei ani cu suspendare, pe care o primise la instanţa supremă, aşa că Dumitru vrea să fie încadrat la regia pădurilor până la pensie.

Fostul director al Romsilva a scăpat de închisoare, dar vrea să o trimită după gratii pe fosta sa colegă de la PSD Rovana Plumb.

În 2013, ea ar fi dat ordin ca Ion Dumitru să fie concediat, după ce Înalta Curte de Casaţie îl condamnase la trei ani cu suspendare, pentru abuz în serviciu. A fost acuzat atunci că a cumpărat un utilaj forestier pentru care Romsilva a plătit 296.000 de dolari, deşi el valora doar 6.000 de dolari.

Tribunalul Bucureşti i-a anulat pedeapsa, graţie deciziei Curţii Constituţionale, care spune că abuzul în serviciu nu poate fi pedepsit cu închisoarea decât dacă funcţionarul a încălcat o lege. Or Dumitru ar fi încălcat doar Hotărâri de Guvern. Între timp, şi-a dat demisia din PSD.

Dumitru a reclamat-o pe Rovana Plumb la Parchet, dar procurorii au clasat dosarul, aşa că fostul director de la Romsilva a cerut la instanţa supremă redeschiderea anchetei. Susţine că putea fi destituit din funcţie, dar nu concediat.

Acum mai are aproximativ doi ani până la pensionare şi vrea să lucreze ca pădurar şi să câştige o leafă lunară de cel puţin 12.000 de lei.

Fostul director general al Romsilva declară război şi statului. Pretinde să i se plătească retroactiv lefurile pierdute în ultimii patru ani, odată cu declanşarea scandalului de corupţie care l-a vizat, ceea ce înseamnă pretenţii de o jumătate de milion de lei.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial