29 martie 2024

Adrian Ţuţuianu dezvăluie CU CE S-A ALES PSD după alegerile din 5 iunie!

adriantu„Avem câţiva primari noi, aflaţi la primul mandat, precum Cristian Daniel Stan, este primul mandat cu legitimitate deplină la Primăria Târgovişte, a gestionat foarte bine timp de un an problemele municipiului Târgovişte şi iată că cetăţenii l-au răsplătit cu încredere pentru un mandat care vă asigur că va fi foarte bun. Îl felicit pe Ana Constantin, a fost ales primar al oraşului Pucioasa cu un scor foarte bun, 60%.

Mă bucur că am pus capăt erei Budoiu la Fieni cu domnul Iulian Tătulescu, cu un scor excelent, la Fieni va face treabă bună. Cel mai tânăr dintre primarii noştri şi probabil unul dintre cei mai tineri din ţară, Emanuel Spătaru, primar al comunei Răzvad, o comună mare, importantă cât un oraş.

Olteanu Lalu Ionel este primar al comunei Morteni, Negru Emil este primar la Valea Lungă, Georgescu George este primar al comunei Produleşti, Barcău Eduard este primar al comunei Ocniţa, Radu Vasile este primar al comunei Vulcana Pandele, Georgescu Radu este primar al comunei Gura Foii, Simion Gheorghe este noul primar la Iedera, Sandu Gheorghe este noul primar al comunei Dragodana, Tudorache Cristian este primarul comunei Tărtăşeşti.

Sunt bucuros că la Bilciureşti am câştigat primăria cu dna Stoican Alina, care este a patra femeie primar din partea PSD. Sunt foarte bucuros că am câştigat comuna Malu cu Flori, am dat o lecţie celor lipsiţi de caracter, cu un scor excelent. La fel de bucuros sunt că am pus capăt «erei» Coman la Pietrari, este tot o lecţie de caracter pentru un individ care avea impresia că e mai mare decât este.

Vă spun sunt trist şi nu mă pot bucura deplin pentru că am pierdut comuna Ulmi şi nu doar că am pierdut, că aşa este într-o competiţie, mai şi pierzi, ci pentru că această localitate unde se va face cea mai mare investiţie din judeţ va intra pe mâna unui clan interlop şi asta arată cât de periculoşi sunt asemenea indivizi când sunt asociaţi la activităţile politice de PNL şi UNPR.

De asemenea, sunt trist că la Băleni, din cauza unor conjuncturi interne ale organizaţiei noastre, am ratat funcţia de primar, o localitate foarte mare, cu potenţial de dezvoltare extraordinar, unde din păcate cetăţenii au votat pentru o întoarcere în trecut. (…) Legat de rezultatul alegerilor, este cel mai bun rezultat al PSD, mai bun decât în anul 2004, cel puţin pentru Consiliul Judeţean Dâmboviţa. Avem prima situaţie de continuitate la conducerea judeţului din 1992 până astăzi.

Sper ca această continuitate să asigure dezvoltarea judeţului şi cred că a fost un element important în dezvoltarea judeţelor din jurul nostru. Constatăm un lucru care tinde spre normalitate, polarizarea vieţii politice în Dâmboviţa în jurul a două partide, unul de stânga şi unul de dreapta. În CJD avem două partide, PSD şi PNL.

Constatăm de asemenea că prezenţa este puţin mai mică decât în anul 2012, dar dacă este să privim obiectiv, suntem cam tot pe acolo pentru că populaţia judeţului a scăzut, sunt oameni care au plecat la muncă în străinătate şi cred că toţi candidaţii au legitimitate politică necesară. Este regretabil că partide politice cu reprezentare naţională n-au reuşit să intre în Consiliul Judeţean, mă refer la ALDE şi la PMP.

De asemenea, este regretabil pentru etnia romilor faptul că nu au niciun reprezentant la momentul acesta în Consiliul Judeţean, în Consiliul Municipal Târgovişte şi în foarte multe Consilii Locale, decizia de a candida pe liste separate s-a dovedit a fi proastă, putem să constatăm că etnia romă nu are conştiinţa propriei identităţi şi a propriilor interese. (…) Cu redistribuiri, PSD se va duce la peste 60% din opţiunile de vot şi va avea o reprezentare de 20, poate chiar 21 de consilieri judeţeni. Este cea mai bună situaţie pe care am avut-o vreodată. În anul 2004, PSD a mai făcut 18 consilieri judeţeni şi am avut preşedinte şi doi vicepreşedinţi. (…)

Aceste rezultate reprezintă şi o şansă pentru PNL de a se trezi şi a elimina din rândurile sale această conducere asociată cu lumea pestriţă a Dâmboviţei. Le-am oferit argumente solide pentru a-şi face curăţenie în propria ogradă. Mulţumim tuturor cetăţenilor care au mers la vot, indiferent de opţiune, au arătat responsabilitate civică şi ataşament faţă de comunităţile în care trăiesc.

Tuturor celor care au votat PSD le mulţumesc, le spun că suntem conştienţi de responsabilitatea acestui vot şi de obligaţiile care derivă de aici. Ne vom respecta cuvântul dat şi ne vom face datoria aşa cum ne-am făcut mereu. (…) La Târgovişte, PSD va avea 11 consilieri, PNL – 8 consilieri, ALDE un consilier şi va fi şi un independent, avem posibilitatea să punem doi viceprimari, dar rămâne să vedem cum se desenează ecuaţia finală a alegerilor pentru că poate vom găsi anumite zone de interes şi de colaborare cu ALDE, exclud orice colaborare cu PNL şi UNPR.

La Moreni avem 11 consilieri PSD, 7 PNL, 1 ALDE. La Pucioasa avem 11 consilieri PSD, 5 PNL, un independent. La Fieni avem 9 consilieri PSD, 6 PNL. Ca prezentare generală, PSD are 66 de primari aleşi pe listele PSD, din care patru sunt primari de oraşe, două municipii, la care se adaugă doi primari care au fost susţinuţi de noi şi suntem partidul care a propus 4 femei şi a reuşit să câştige 4 primării, respectiv Nucet, Cornăţelu, Cândeşti, Bilciureşti. PNL are 19 primării, ALDE o primărie, UNPR o primărie”, a declarat preşedintele PSD Damboviţa, Adrian Ţuţuianu.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial