26 aprilie 2024

Dâmboviţa – Bilanţ 2015: 102 accidente, 123 de răniţi, 9 oameni decedaţi

www.mariusbuga.ro_images_rutieristiALEGE VIAŢA ! RESPECTĂ REGULILE DE CIRCULAŢIE !

Prevenirea şi combaterea accidentelor de circulaţie, o prioritate pentru poliţia dâmboviţeană

În primele trei luni ale anului 2015, pe drumurile publice din judeţul Dâmboviţa, s-au produs 102 accidente de circulaţie, soldate cu decesul a 9 persoane , rănirea gravă a altor 19, precum şi rănirea uşoară a 104 participanţi la traficul rutier.

A fost desfăşurată o acţiune cu efective mărite pentru prevenirea accidentelor rutiere şi salvarea de vieţi.

Astfel, peste 70 de poliţişti de la rutieră şi ordine publică au acţionat pe raza judeţului, pentru depistarea şi sancţionarea participanţilor la trafic care nu respectă regulile de circulaţie, fiind aplicate 180 de sancţiuni contravenţionale.

42 de conducători auto au fost amendaţi pentru exces de viteză şi 81 pentru neportul centurii de siguranţă ori folosirea telefonului mobil în timpul mersului fără a fi prevăzut cu sistem de tip „mâini libere”.

De asemenea, poliţiştii au aplicat 2 sancţiuni contravenţonale ca urmare a nerespectării prevederilor OG 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 9 permise de conducere, dintre care 7 pentru neacordarea pirorităţii de trecere pietonilor de către conducătorii auto şi au retras 4 de certificate de înmatriculare.

Totodată, un bărbat, de 47 de ani, din Braniştea, este cercetat pentru comiterea infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care se află sub influenţa alcoolului”, după ce a fost depistat conducând un autoturism pe raza oraşului Titu, prezentând o alcolemie de 0.96 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Poliţia dâmboviţeană mulțumește tuturor celor care au înțeles importanţa respectării regulilor de circulație și recomandă participanților la trafic să adopte un comportament responsabil pe timpul utilizării drumurilor publice.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial