5 mai 2024

ÎN SIGURANŢĂ! Poliţiştii, alături de copii!

copiitCOMUNICAT DE PRESĂ

 Recomandări pentru prevenirea victimizării minorilor

Dragi copii,

Nu legaţi prietenii cu persoane care manifestă un comportament deviant. Nu intraţi în anturaje dubioase! Fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele nou cunoscute!

Nu primiţi nimic de la persoane necunoscute sau despre care aveţi puţine informaţii!

Evitaţi frecventarea locurilor şi mediilor unde se consumă alcool sau se practică jocuri de noroc!

Atenţie la „lumea virtuală” ! Vă recomandăm să nu oferiţi date personale sau poze celor cu care corespondaţi pe Internet.

Pentru a preveni implicarea celor mici în accidente de circulaţie, poliţia rutieră recomandă:

Nu vă jucaţi pe drumurile publice sau în apropierea acestora; alegeţi locurile special amenajate în acest sens, unde nu circulă maşini (parcurile, terenurile de sport, curtea şcolii sau a grădiniţei etc.) !

Nu vă deplasaţi cu rolele/ skate-board-ul pe partea carosabilă!

După lăsarea întunericului sau în alte condiţii de vizibilitate redusă, purtaţi îmbrăcăminte de culoare deschisă, cu accesorii reflectorizante, pentru a fi mai vizibili în lumina farurilor!

Circulaţi doar pe trotuar. Pe drumurile unde nu exista trotuare, deplasaţi-vă întotdeauna pe partea stânga, cât mai aproape de marginea drumului, astfel ca maşinile care circulă pe partea carosabilă să vină din faţa voastră.

Dacă vă deplasaţi cu bicicleta, evitaţi zonele aglomerate şi arterele principale cu trafic ridicat. Dacă, totuşi, ajungeţi cu bicicleta într-o intersecţie, respectaţi semnificaţia indicatoarelor şi manifestaţi atenţie !

Traversarea străzii se face numai pe trecerea de pietoni. Nu fugiţi pe trecerea de pietoni, opriţi-vă pe marginea acesteia şi aşteptaţi ca maşinile să se oprească pentru a vă permite traversarea!

Acolo unde sunt instalate semafoare, veţi aştepta cu răbdare apariţia luminii de culoare verde şi veţi traversa numai pe această culoare!

ATENŢIE! Dacă autospecialele de poliţie, pompieri sau ambulanţă, având în funcţiune semnalele luminoase şi acustice, se apropie de trecerea de pietoni, NU TRAVERSAŢI, chiar dacă semaforul arată culoarea verde.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial