Ce misiune au primit 174 de poliţişti din Dâmboviţa | TargovisteNEWS

Ce misiune au primit 174 de poliţişti din Dâmboviţa

poliPolițiștii din Dâmbovița, la datorie pentru o minivacanță în siguranță

În perioada 15-18 august a.c., 174 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița vor fi în stradă, zilnic, pe toată perioada minivacanței prilejuită de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.

Din totalul polițiștilor, 130 sunt de la ordine publică, 27 de la rutieră și 8 de la investigații criminale.

Pentru prevenirea faptelor antisociale și intervenția la evenimente, în această perioadă, vor fi organizate zilnic 71 de patrule de siguranţă publică, cele mai multe fiind auto.

Efectivele din teren vor acționa pentru siguranța cetățenilor care participă la evenimente sau manifestări religioase ori cultural-artistice și pentru supravegherea și fluidizarea traficului rutier pe principalele artere din județ, îndeosebi pe tronsoanele spre/dinspre staţiunile turistice.

Structurile de poliţie transporturi vor patrula în trenurile de călători, cu precădere în cele care circulă spre stațiunile montane și zonele de agrement, precum şi în staţiile şi triajele de cale ferată.

De asemenea, polițiștii de la rutieră, sprijiniți de cei de la ordine publică, vor acționa pentru depistarea și sancționarea participanților la trafic care pun în pericol siguranța rutieră prin nerespectarea regulilor de circulație.

Se vor folosi și autospecialele dotate cu echipamente de supraveghere a traficului și pentru măsurarea vitezei de deplasare a autovehiculelor.

Le recomandăm tuturor cetățenilor să adopte un comportament responsabil, să respecte normele de conviețuire socială și regulile de circulație.

De asemenea, în cazul în care sunt martorul sau victima unei infracțiuni, le recomandăm să apeleze gratuit numărul unic pentru apeluri de urgență 112 sau să anunțe cel mai apropiat polițist din teren.