2 mai 2024
Vrei o carieră la ISU? Acum e momentul!

Vrei o carieră la ISU? Acum e momentul!

A N U N Ţ IMPORTANT PENTRU VIITORUL DUMNEAVOASTRĂ !!! ADMITEREA 2013

În anul 2013, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă va scoate la concursul de admitere locuri în instituţiile de formare iniţială ale Ministerului Afacerilor Interne, astfel: la Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti şi la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti.

DE CE POMPIER ?

 o meserie onorabilă, nobilă, într-un domeniu dinamic şi plină de satisfacţii profesionale;  pregătire profesională solidă, în spirit european;  obţinerea de acte de studii reunoscute;  asigurarea unui loc de munca stabil după absolvire;  şanse deosebite de promovare;  salarizare atractivă.

Facultatea de Pompieri

Facultatea de Pompieri este o instituţie militară de învăţământ superior din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti care asigură formarea şi perfecţionarea cadrelor cu studii superioare pentru unităţile operative ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Facultatea de Pompieri face parte din categoria instituţiilor de învăţământ superior de lungă durată (4 ani) în specializarea „Instalaţii pentru construcţii – pompieri”, fiind confirmată prin Hotărârea Guvernului României nr.1175/2006 privind Organizarea studiilor universitare de licenţă şi aprobarea listei domeniilor şi specializărilor din cadrul acestora.

Principalele obiective ale Facultăţii de Pompieri în vederea îndeplinirii misiunilor sale sunt:

 asigurarea pregătirii de specialitate Pompieri şi Protecţie Civilă;  asigurarea pregătirii militare, finalizate cu licenţa de ofiţer activ – Arma pompieri;  asigurarea pregătirii inginereşti în domeniul fundamental: “Ştiinţe inginereşti”, domeniul de studii universitare de licenţă: “Ingineria instalaţiilor”, specializarea: „Instalaţii pentru construcţii – pompieri”, finalizată cu diploma de inginer;  organizarea şi desfăşurarea activităţilor de cercetare ştiinţifică, în domeniile „Instalaţii pentru construcţii” şi „Apărarea împotriva incendiilor”;  şcoală de şoferi profesionişti (categoriile B şi C) în timpul şcolarizării;  loc de muncă asigurat după absolvire.

Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti

Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti are misiunea de asigurare a formării iniţiale a maiştrilor militari auto şi subofiţerilor de pompieri şi protecţie civilă, în conformitate cu standardele ocupaţionale. Durata studiilor la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti este de 2 ani. Obiectivul general al şcolii este realizarea unităţilor de competenţe profesionale prin aplicarea standardelor de pregătire profesională şi a principiilor asigurării calităţii în procesul instructiv-educativ, cu scopul de a asigura încadrarea serviciilor de urgenţă profesioniste, cu personal calificat în operaţiuni pentru pregătirea personalului şi a tehnicii specifice în vederea intervenţiei la incendii, dezastre, pentru salvarea persoanelor şi bunurilor în situaţiile prevăzute de lege.

Pregătirea de specialitate este realizată prin competenţele specializate corelate cerinţelor fiecărei structuri, în raport cu misiunile prevăzute de legislaţia în vigoare. La absolvirea şcolii, în funcţie de media de absolvire şi opţiune, se asigură repartiţia în unităţile Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Dacă, după absolvire, subofiţerii şi maiştrii militari care urmează cursurile învăţământului superior de lungă durată şi sunt licenţiaţi în studii superioare militare sau civile, pot fi trecuţi în corpul ofiţerilor, în funcţie de necesităţiile Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Avantaje de care beneficiază absolvenţii:

 loc de muncă asigurat după absolvire;  şcoală de şoferi profesionişti (categoriile B şi C) în timpul şcolarizării;  acordare de diplome recunoscute pe plan naţional.

Informaţii suplimentare privind numărul de locuri care vor fi scoase la concurs şi calendarul activităţilor de recrutare vor fi publicate în timp util pe site-ul unităţii www.isudb.ro, în mass-media, postate la avizierul unităţii sau se pot obţine la Biroul Resurse Umane – telefon 0245/611212 sau 0245/611218.

Compartiment Informare şi Relaţii Publice – I.S.U. „Basarab I” Dâmboviţa

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial