21 mai 2024
ÎPS Nifon, la masă cu oamenii sărmani, la Cantina Socială ”Sf. Ap. Petru și Pavel” a Arhiepiscopiei Târgoviștei

ÎPS Nifon, la masă cu oamenii sărmani, la Cantina Socială ”Sf. Ap. Petru și Pavel” a Arhiepiscopiei Târgoviștei

MITROPOLITUL NIFON A VIZITAT INSTITUȚII FILANTROPICE ECLEZIALE DIN TÂRGOVIȘTE

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a vizitat marți, 30 aprilie 2024, la începutul Săptămânii Sfintelor Pătimiri, în semn de încurajare și de solidaritate pentru semenii noștri, Cantina Socială ”Sf. Ap. Petru și Pavel” a Arhiepiscopiei Târgoviștei, prilej cu care a prânzit împreună cu beneficiarii acestui așezământ filantropic eparhial.

Pr. Leonte Sumedrea, Directorul cantinei, a prezentat Părintelui Mitropolit activitatea complexă a acestei instituții, primind îndrumări cu privire la îmbunătățirea acesteia.

După aceea, Chiriarhul nostru a mers la ”Căminul pentru îngrijirea persoanelor vârstnice” de la Parohia Eroilor, al Arhiepiscopiei Târgoviștei, unde a oferit daruri, constând în produse de igienă și îmbrăcăminte, celor 14 beneficiari ai acestuia.

Înaltul Ierarh a fost întâmpinat de Pr. Adrian Rada, Președintele Fundației ”Căminul pentru îngrijirea persoanelor vârstnice de la Parohia Eroilor” și de Pr. Daniel Bălăjel, Directorul acestei instituții.

La ambele instituții sociale, adresându-se beneficiarilor lor, Înaltpreasfinția Sa i-a încurajat, aprofundând semnificația duhovnicească a acestor zile din Săptămâna Sfântă și evocând nevoia de comuniune, solidaritate și de manifestare concretă a iubirii față de semeni.

Pe tot parcursul vizitei, Părintele Mitropolit Nifon a fost însoțit de Părintele Vicar eparhial și de Părinți Consilieri de la Centrul Eparhial.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial