3 mai 2024
Șapte șoferi, cercetați penal după ce au fost prinși cu alcoolemie la volan

Șapte șoferi, cercetați penal după ce au fost prinși cu alcoolemie la volan

La data de 7 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier au oprit în trafic, pentru control, pe strada Nicolae Bălcescu, un autoturism condus de un bărbat de 32 de ani, din Aninoasa. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, acesta prezentând o alcoolemie cu o valoare de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cel în cauză a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice necesare pentru stabilirea cu exactitate a îmbibației alcoolice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

De asemenea, față de alți cinci șoferi care au fost surprinși la volan prezentând o alcoolemie sub limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, pe lângă aplicarea unor sancțiuni contravenționale, a fost dispusă măsura suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.

La data de 7 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Pucioasa, în timp ce se aflau pe strada Liliacului din Pucioasa, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat. Întrucât emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, prezentând o alcoolemie cu o valoare de 0.61mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

sursa- IPJ Dâmbovița

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial