27 iulie 2024
Razie, de Sf.Ioan, pe drumurile din Dâmbovița. Zeci de amenzi și permise reținute

Razie, de Sf.Ioan, pe drumurile din Dâmbovița. Zeci de amenzi și permise reținute

La data de 7 ianuarie a.c., în intervalul orar 04:00-12:00, ținând cont de faptul că se sărbătorește Sfântul Ioan Botezătorul, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, alături de efective de la structurile din teritoriu au acționat pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice.

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii au avut în vedere conducătorii auto care se urcă la volan, deși au consumat băuturi alcoolice sau alte substanțe.

În urma verificărilor, au fost aplicate 42 de sancțiuni contravenționale, dintre care una pentru consumul de alcool, 7 pentru neutilizarea centurii de siguranță, 3 pentru defecțiuni tehnice, 18 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 6 pentru abaterile comise de bicicliști.

Valoarea sancțiunilor aplicate se ridică la 16.780 de lei. Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 5 permise de conducere, au retras 4 certificate de înamtriculare și un set de plăcuțe cu număr de înmatriculare.

Totoată, s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare a unui vehicul și a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Exemplu

La data de 7 ianuarie a.c., în jurul orei 10:25, pe DJ 711, în interiorul localității Racovița, a fost depistat un bărbat, de 49 de ani, care ar fi condus un autovehicul pe drumurile publice fiind sub influenta bauturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a prezentat o alcoolemie cu o valoare de 0.57 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, a fost întocmit dosar penal.

sursa – IPJ Dâmbovița

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial