27 aprilie 2024
Echipajele de la Rutieră au împânzit drumurile principale ce străbat judeţul! Vezi cauza!

Echipajele de la Rutieră au împânzit drumurile principale ce străbat judeţul! Vezi cauza!

MINIVACANŢĂ ÎN SIGURANŢĂ RECOMANDĂRI ALE POLIŢIEI RUTIERE

În perioada Rusaliilor, peste 100 de poliţişti rutieri vor acţiona zilnic pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii accidentelor rutiere

În contextul sărbătoririi Rusaliilor şi având în vedere faptul că ziua de 24 iunie 2013 este prevăzută de Codul Muncii ca zi liberă, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa a întreprins o serie de măsuri pentru ca traficul să se desfăşoare în condiţii optime, evitându-se blocajele.

Poliţiştii vor avea o prezenţă activă pe principalele trasee de acces către zonele turistice ( DN 71 Târgovişte – Sinaia, DN 72 A Târgovişte-Câmpulung), pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, fluidizarea şi controlul circulaţiei dar şi în zona lăcaşurilor de cult, parcurilor şi a locurilor în care se desfăşoară târguri şi spectacole.

Totodată, poliţiştii vor acorda o atenţie deosebită prevenirii accidentelor produse pe fondul conducerii autovehiculelor sub influenţa alcoolului.

În cazul în care intenţionaţi să vă deplasaţi cu autovehiculul, nu uitaţi să ţineţi cont de recomandările poliţiei:

 adoptaţi o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, şi efectuaţi fiecare manevră doar după o temeinică asigurare şi să evite efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat se dovedesc extrem de periculoase.

 nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

Respectaţi regimul legal de viteză, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

 circulaţi cu viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.

 respectaţi-vă partenerii de drum, păstraţi-vă calmul şi nu uitaţi politeţea rutieră!

 la primele semne de oboseală (stare de moleşeală, clipire frecventă, înceţoşarea privirii întrerupeţi călătoria şi parcaţi autovehiculul într-un loc sigur (de preferat o parcare amenajată). Odihniţi-vă până la refacerea totală a capacităţilor psiho – motorii necesare conducerii în siguranţă.

 luminile de întâlnire să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri. Atenţie deosebită necesită şi sistemul de ventilaţie-dezaburire a parbrizului şi luneta maşinii care trebuie să funcţioneze foarte bine.

RECOMANDĂRILE POLIŢIEI RUTIERE DE RUSALII, AVÂND ÎN VEDERE TEMPERATURILE RIDICATE

Peste 100 de poliţişti rutieri vor acţiona la nivelul judeţului, în această perioadă, cu ocazia sărbătoririi Rusaliilor, pentru a asigura un trafic rutier sigur. Participanţii la trafic sunt sfătuiţi să adopte o manieră de condus preventivă, să respecte regulile de circulaţie şi indicaţiile poliţiştilor rutieri.

Pe timp de vreme caniculară, poliţia vă recomandă:

Planificaţi pe cât posibil deplasările cu autovehiculul în afara intervalului orar 10.00 –18.00 şi nu consumaţi sub nicio formă băuturi alcoolice.

Posesorii de permis de conducere cu afecţiuni medicale (cardiovasculare, neurologice sau endocrine) să renunţe la conducerea autovehiculelor pe drumurile publice în intervalul orar menţionat.

Atunci când, în calitate de pasageri, în autovehicul se regăsesc copii sau bătrâni, este recomandabil ca aceştia să fie protejaţi de razele directe ale soarelui.

În cazul în care autovehiculul a fost staţionat la soare, înainte de plecarea la drum, porniţi instalaţia de climatizare pentru realizarea unui confort termic necesar conducerii în siguranţă a unui autovehicul.

În cazul deplasărilor în intervalele de timp caniculare, se recomandă opririle dese în vederea repausului şi hidratării conducătorului de autovehicul, iar pe cât posibil staţionarea autovehiculul să fie efectuată în zone umbrite.

Înainte de plecarea la drum este necesară verificarea stării tehnice a autovehiculului şi, în special, a presiunii în pneuri, gradul de îmbătrânire şi uzură al acestora şi al racordurilor, precum şi verificarea instalaţiei de climatizare.

Adaptaţi viteza autovehiculelor la condiţiile meteo-rutiere şi păstraţi o distanţă suficientă faţă de autovehiculul care circulă înainte, întrucât temperaturile mari înregistrate la nivelul părţii carosabile sunt factor determinant în scăderea aderenţei pneurilor şi implicit în creşterea spaţiului de frânare.

În cazul în care administratorul drumului public, împreună cu poliţia rutieră dispune parţial sau total restricţionarea traficului rutier pe anumite sectoare de drum, respectaţi în totalitate semnalele şi indicaţiile poliţiştilor de deviere a traficului rutier.

Poliţia rutieră vă urează drum bun!

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial