6 mai 2024

Şofer fără permis şi cu numere false, scandal cu poliţiştii

talh4Conform prevederilor Ordonanței de urgență nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, participanţii la trafic trebuie să respecte regulile de circulaţie, semnalele, indicaţiile şi dispoziţiile poliţistului rutier, precum şi semnificaţia diferitelor tipuri de mijloace de semnalizare rutieră.

În timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au efectuat semnalul regulamentar pentru oprirea unui autoturism care circula pe drumul județean 711 D, pe raza localității Lungulețu.

Conducătorul autoturismului și-a continuat deplasarea, fără a opri la semnalul regulamentar efectuat de către polițiști.

Ulterior, autoturismul s-ar fi izbit de gardul unui monument istoric de pe raza localității, fiind avariat, iar conducătorul auto părăsind locul evenimentului rutier.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că autoturismul avea numărul de circulație provizoriu expirat și fals, acesta fiind atribuit unui alt autovehicul.

De asemenea, polițiștii au identificat conducătorul autoturismului în persoana unui bărbat de 27 de ani, din Boteni, stabilind și faptul că acesta nu deține permis de conducere.

Pe numele bărbatului, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial