2 mai 2024
Poliţiştii dâmboviţeni, prietenii elevilor – “Cheia e la tine”

Poliţiştii dâmboviţeni, prietenii elevilor – “Cheia e la tine”

Poliţiştii au organizat sesiuni interactive cu elevii

De la începutul anului şcolar şi până în prezent, siguranţa în şcoli a constituit o prioritate pentru poliţiştii dâmboviţeni, fiind desfăşurate acţiuni conform planului de măsuri elaborat pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi a cadrelor didactice.

Obiectivele activităţilor au vizat atât prevenirea şi combaterea faptelor antisociale ce pot afecta climatul din incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ, cât şi prevenirea şi combaterea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor.

În cadrul unei acţiuni desfăşurate ieri, 28 octombrie a.c, poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică şi structurile de prevenire au organizat sesiuni interactive cu peste 60 de elevi, ocazie cu care aceştia au fost informaţi cu privire la formele violenţei, răspunderea contravenţională şi penală a minorilor.

Totodată, elevilor le-a fost prezentat filmul “ Cheia e la tine”.

Peste 5000 de kilograme de cereale şi produse derivate confiscate de poliţişti

Poliţiştii au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii ilegalităţilor din domeniul panificaţiei şi a delictelor silvice.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au depistat trei bărbaţi în timp ce transportau cu atelaje hipo material lemnos, de esenţă fag, pentru care nu deţineau documente de provenienţă sau transport.

Poliţiştii au procedat la sancţionarea contravenţională a celor trei, cu amendă în valoare de 2000 de lei, conform Legii 171/2010, iar cantitatea de 5,6 mc material lemnos a fost ridicată în vederea confiscării.

Totodată, poliţiştii au depistat doi conducători auto în timp ce transportau 5020 de kilograme de cereale şi produse derivate, fără a deţine documente legale de provenienţă.

Conducătorii auto au fost sancţionaţi contravenţional conform Legii 12/1990, iar produsele transportate au fost confiscate.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial