25 aprilie 2024
Dâmboviţa – Drumul din munte, magnet pentru turişti şi investitori

Dâmboviţa – Drumul din munte, magnet pentru turişti şi investitori

„Am decis că vom face o rectificare minimă a bugetului ca să putem vorbi de o investiţie multianuală şi vom declanşa la data de 1 octombrie procedurile de achiziţie publică pentru sectorul de drum de la cabana Consiliului Judeţean «Piciorul Babelor» până la Cheile Tătarului.

Este o distanţă de 4,5 km de drum pe care îl vom realiza pe bugetul Consiliului Judeţean.

Sper eu, dacă va fi timp suficient, ca obiectiv nou, am putea să introducem această investiţie pe Ordonanţa 28/2013.

Noi am pregătit toată documentaţia necesară pentru tot drumul din munte.

Ca să fiu foarte bine înţeles, dacă putem intra pe Ordonanţa 28, trecem tot drumul până la Dichiu, dacă nu putem să introducem obiectivul pe Ordonanţa 28, pe banii bugetului judeţean, cu plecare anul acesta şi cu finalizare anul viitor, vom face 4,5 kilometri.

De ce am luat această decizie?

Pentru că aici sunt structurile turistice, în faza lor incipientă.

Aici avem hotel, aici avem câteva pensiuni şi cu ocazia Padina Fest mi-am dat seama că este foarte util să avem un drum asfaltat, cu o zonă pietonală pentru turiştii care participă la activităţi turistice la sfârşit de săptămână şi nu numai.

Cred că în felul acesta vom determina mai mulţi investitori care deţin suprafeţe de teren în zonă să dea drumul la lucrările în ceea ce înseamnă baza materială a turismului”, declară preşedintele Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial