28 martie 2024

Dezvăluiri! “Parlamentari din Dâmboviţa care, în loc să voteze un proiect de interes naţional, reabilitarea sistemului de irigaţii, s-au abţinut sau au votat împotrivă”

www.mariusbuga.ro_images_irigatii„Din păcate, sunt şi parlamentari din Dâmboviţa care, în loc să voteze un proiect de interes naţional, reabilitarea sistemului de irigaţii, s-au abţinut sau au votat împotrivă.

Au votat până la urmă împotriva tuturor cetăţenilor din această ţară. Era un proiect pe care l-am lucrat în Comisia de specialitate, condusă de un liberal, şi care şi-a dat acceptul ca acest proiect să meargă cu aviz favorabil în plenul Parlamentului, după care decizia PNL-ului a fost să se abţină.

Fiind o lege organică, din păcate, nu a întrunit numărul necesar de voturi, trebuia să avem două treimi pentru ca aceasta să treacă. Era un proiect care, pe lângă stabilirea anumitor lucruri, mă refer la un abonament care să reducă mult costurile pe care le plătesc pentru apa folosită la irigaţii, transferul de proprietate de la infrastructura secundară către privaţi, deci lucruri extrem de importante pe care le aşteptau oamenii, această lege venea cu un buget de 1 miliard de euro, alocarea fiind pe 5 ani, în anul 2016 având 145 milioane de euro.

Practic, au refuzat ca în anul 2016, dacă Doamne fereşte avem secetă, să limităm pierderile respective. Când o să vină acum fermierii la mine să mă întrebe de despăgubiri, o să-i trimit la PNL. Când o să mă întrebaţi de ce sunt alimentele scumpe, o să vă spun că PNL-ul nu a dorit să avem un sistem de irigaţii care să ne asigure o producţie constantă şi în felul acesta preţuri constante.

Automat când e secetă alimentele sunt puţine şi preţurile cresc. Am vrut să combatem fenomenul de secetă, să reabilităm infrastructura de irigaţii, era o chestiune logică, iar noi am făcut tot ce a depins de noi, am alocat din 2012 şi până în prezent 560 milioane de euro pentru infrastructura secundară, dar trebuia reabilitată şi cea principală. Riscăm, odată cu respingerea acestui proiect, să pierdem şi investiţiile pe care le avem pentru infrastructura secundară.

Este o atitudine total iresponsabilă şi nu o să ezit să nominalizez pe cei care s-au opus unui astfel de proiect de interes naţional. Deputatul Florin Popescu s-a opus, dar şi toţi cei care au fost în vechiul PDL”, a declarat la Târgovişte ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial