26 aprilie 2024

VIDEO! Caz revoltător la Spitalul Judeţean din Târgovişte! Medicii au rămas îngroziţi!

vierm2Un nou caz revoltator a iesit la iveala la Spitalul Judetean de Urgenta din Targoviste, unde a fost adus un barbat, de 67 de ani, cu viermi in piciorul stang. De sase ani, omul – care are si afectiuni psihice – este in grija centrului medico-social din comuna Bucsani si este pentru a doua oara cand doctorii ii gasesc viermi in ranile de la picior.

Sufera de diabet zaharat si singura solutie pentru a nu se infecta din nou ar fi sa i se amputeze piciorul. Dar rudele lui nu sunt de acord cu aceasta interventie, asa ca problema pare fara rezolvare. Nu este clar insa pana acum cat de bine ingrijit este pensionarul in azilul unde este tinut si nici de ce medicii de la Targoviste nu l-au internat pe bolnav mai mult de 24 ore si l-au trimis inapoi in centrul de unde venise pentru a i se continua tratamentul si a fi curatat de viermi…

vierm1dr.CARMEN BENU, medicul Centrului Medico-Social Bucşani, jud.Dâmboviţa: “Primejdia inca mai este pe om? Da, inca mai este. Partial e vindecat, aici sunt aceste cruste despre care nu avem garantia ca daca vom incerca sa le decupam, si lucrul asta nu se poate face aici, e chin pentru bolnav… Dar n-ar trebui internat? Noi l-am mai trimis, dar in maxim 24 de ore vine inapoi cu indicatia ca aceste lucruri sa le facem…”

Barbatul este necasatorit si nu are copii. In 2010, rudele l-au adus in centrul medico-social din Bucsani, fost spital de psihiatrie pana in 2003. Specialistii spun ca pacientul sufera de tulburari trofice majore la picioare, din cauza diabetului zaharat si tot din acest motiv ar fi aparut si viermii din picior. In urma cu o luna, pe 23 iunie, pensionarul a fost adus la Spitalul Judetean din Targoviste, unde medicul dermatolog a descoperit in timpul tratamentului viermii din piciorul stang al pacientului
dr.ELENA FIROIU, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean din Târgovişte: “S-a constatat si o insuficienta venoasa periferica a membrelor inferioare, la care medicul dermatolog a constatat o ezecmatizare, suprainfectata. Avea viermi? Inclusiv cu viermi sub crusta. Daca ar fi fost bine ingrijit s-ar fi ajuns aici? Categoric, NU!”
dr. CARMEN BENU, medicul Centrului Medico-Social Bucşani, jud.Dâmboviţa: “Reprezentantii spitalului ar fi trebuit… Mie daca imi venea in sectie un om cu asa patologie il trimiteam la chirug sa il curete, sa il anestezieze, sa il curete cum trebuie si pe urma il trimiteam la CAMS Bucsani. Si nu s-au intamplat lucrurile astea? Nu, el a fost tinut acolo 10 ore, dupa care a fost rambursat cu indicatia de a fi curatat de noi… i-au acordat ajutorul pentru alta afectiune si pentru asta ni l-au trimis noua inapoi”
viermConducerea centrului sustine ca pacientul este foarte bine ingrijit si nu are de ce sa faca o ancheta sa verifice daca infirmierele si asistentele au facut tot ce trebuia pentru binele pensionarului bolnav
IULIA ARDELEANU, directorul adjunct al Centrului Medico-Social Bucşani, jud.Dâmboviţa: “A fost ingrijit. Daca d-na dr de la spitalul judetean considera ca este un caz neglijat, sunt curioasa unde este implicare ei in acest caz. Considerati ca personalul are vreo vina in aceasta situatie? Nu, pentru ca se face tot ce poate face pentru un asemenea caz”
fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial