26 aprilie 2024

Târgoviște – Copil, de 10 ani, accidentat de un camion

ambp6Poliţiştii efectuează cercetări în cazul unui minor, accidentat grav în urma unui eveniment rutier, produs pe fondul nerespectării regulilor de circulaţie

 

Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier au fost sesizaţi că pe  strada Petru Cercel din Târgovişte a avut loc un accident de circulaţie.

 

În urma cercetărilor efectuate, a reieşit faptul că un minor, de 10 ani, în timp ce se deplasa pe bicicletă, la pătrunderea pe partea carosabilă nu s-a asigurat corespunzător, fiind acroşat şi accidentat de o autoutilitară.

 

Conducătorul auto, de 60 de ani, din localitatea Râul Alb,  a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

 

Minorul a fost transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale, însă leziunile suferite nu au necesitat internarea.

 

În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „ vătămare corporală din culpă”.

 

Pentru prevenirea implicării copiilor în accidente rutiere, poliţia dâmboviţeană recomandă părinţilor să îi înveţe pe cei mici :

 

-să circule numai pe trotuare !

 

-să nu traverseze drumurile publice prin alte locuri decât prin cele special amenajate şi semnalizate prin indicatoare sau marcaje !

 

 

 

-acolo unde nu există amenajate trotuare sau poteci laterale să se deplaseze numai pe partea stângă a drumurilor, cât mai aproape de marginea acestora!

 

-să evite să se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora şi să aleagă locurile special amenajate în acest sens, unde nu circulă maşini (parcurile, terenurile de sport, curtea şcolii sau a grădiniţei, etc.) !

 

-atunci când se joac,ă să fie atenţi să nu pătrundă pe partea carosabilă; pot deveni cu uşurinţă victima unui accident de circulaţie;

 

-să nu staţioneze sau să se joace pe trotuare pentru a nu incomoda deplasarea celorlalţi pietoni;

 

-să nu se angajeze în traversarea căilor rutiere în fugă, prin faţa sau spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii !

 

-să aştepte mijloacele de transport în comun numai pe trotuare sau refugiile special amenajate şi nu pe partea carosabilă !

 

În ceea ce priveşte pietonii adulţi, poliţia rutieră le recomandă ca traversarea drumurilor publice să se facă numai prin locurile special amenajate şi semnalizate prin indicatoare sau marcaje şi numai pe culoarea verde a semaforului, iar în lipsa acestora pe la colţul străzilor şi numai după ce s-au asigurat temeinic, iar acolo unde nu există amenajate trotuare sau poteci laterale, deplasarea să se realizeze numai pe partea stângă a drumurilor, cât mai aproape de marginea acestora.

 

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial