26 aprilie 2024
Prefectul Sanda – “Nu avem nimic cu măreţele realizări ale domnului primar!”

Prefectul Sanda – “Nu avem nimic cu măreţele realizări ale domnului primar!”

PREFEC~1“Tuturor primarilor care au avut condamnări cu executare li s-a întrerupt manadatul. Nu l-am întrerupt noi, mandatul se întrerupe de drept în baza legii.

Domnul Gabriel Boriga a fost condamnat la trei ani de închisoare de către Judecătoria Târgovişte.

A făcut apel la senţinta penală şi acesta s-a respins, drept pentru care a fost condamnat la trei ani de închisoare. Cu privare de libertare a fost sentinţa.

S-a analizat şi modul de executare al sentinţei, a fost cu suspendare. ori, dacă hotărărea  a fost dată cu condamnare, noi considerăm că este cu privare de libertate indiferent de modul de executare al pedepsei.

Dânsul a fost condamnat pentru abuz în serviciu calificat. Noi n-am făcut altceva decât să luăm la cunoştinţă prin ordin de întrerupere a mandatului.

Că aşa este procedura, nu că avem noi ceva cu măreţele realizări ale domnului primar” a spus prefectul judeţului Dâmboviţa, Victor Sanda, ]n aceast[ dimineaţă, în cadrul unei conferinţe de presă.

“Deranjant este că a calificat ordinul emis de prefect ca mârșav. Nu ordinul este mărşav, ci legea este severă atunci când comiți o faptă de corupție.

Domnul Boriga tocmai asta a comis și a fost condamnat la o pedeapsă cu închisoare.

Modalitatea de executare nu interesează din punctul de vedere al statutului alesului local care spune foarte clar că încetarea mandatului este de drept, iar prefectul doar constată.

Domnul Boriga este victima faptelor pe care le-a comis” a declarat subprefectul Antonel Jîjîie.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial