26 aprilie 2024
Florin Popescu către pedeliştii care nu-l înghit: “Au anumite nevoi: mintea omului cea de pe urmă”

Florin Popescu către pedeliştii care nu-l înghit: “Au anumite nevoi: mintea omului cea de pe urmă”

PDL Dâmboviţa este la un pas de scindare. În ciuda mesajelor lansate de ambele tabere care fac apel la unitate, paşi importanţi nu au fost făcuţi în acest sens.

Dimpotrivă, prăpastia pare să se adâncească. Biroul Permanent Judeţean interimar al PDL Dâmboviţa nu vede cu ochi buni Liga Aleşilor Locali ai partidului.

Preşedintele interimar, dr. Jean Popescu, a ieşit, astăzi, într-o conferinţă de presă, alături de Marin Antonescu şi de deputatul Iulian Vladu şi a reiterat faptul că forul convocat nu este recunoscut de conducerea partidului şi că este ilegal.

El a precizat că nu se vor lua măsuri de excludere a aleşilor care vor participa la “aşa-zisa” Ligă, pentru că partidul are nevoie de unitate şi a făcut un apel la strângerea rândurilor. Mult mai tranşanţi, au fost Marin Antonescu şi Iulian Vladu care au acuzat “actele de golănie” şi respectiv “acţiunile disperate şi manipulatoare” ale deputatului Popescu.

La rândul său, Iulian Vladu a declarat că Florin Popescu nu va fi dat afară, în ciuda încercărilor acestuia de a se victimiza.

“Deplâng acest tip de abordare care, nota bene, nu are legătură cu politicul. Este o chestiune cu vădite tente golăneşti”, a declarat Marin Antonescu.”La momentul fuziunii, datorită unor manevre la nivel naţional, în acest judeţ, i-a fost acordată preşedinţia organizaţiei, acordată, nu aleasă, domnului Florin Popescu. Ulterior, conştient de faptul că impunerea sa ar fi putut crea remuşcări din partea sa şi reacţii din partea unora, alegerile au fost aranjate.

Au fost manevrate, cât s-a putut”, a mai afirmat Marin Antonescu, precizând că Florin Popescu are dificultăţi în a înţelege politica.

“Asistăm la o acţiune disperată a deputatului Florin Popescu. Încearcă să manipuleze anumiţi membri de partid care au o simpatie pentru Florin Popescu, dar foarte mulţi dintre participanţi sunt conştienţi că fac rău PDL-ului.

Florin Popescu încearcă să fie dat afară ca să poată deveni victimă. Sper că nu va fi dat afară din partid şi nu va deveni nici victimă, iar primarii vor înţelege că acesta are un alt proiect politic, şi nu PDL-ul”, a afirmat, la rândul său, Iulian Vladu.

Iată şi reacţia lui Florin Popescu, în exclusivitate pentru db24news.ro. “Le doresc ceea ce le doresc celor care, la un moment dat au anumite nevoi: mintea omului cea de pe urmă.

Asta le doresc celor care spun că ceea ce a fost astăzi aici a fost ilegal. Ce lege am încălcat? Statutul este statut, dar nu este lege. Ne-am strâns aici, eu am venit la invitaţia primarilor, nu sunt eu organizator.

După cum aţi observat au fost 90% din primarii PDL prezenţi, restul înţeleg că au avut alte activităţi, aproape 80% dintre aleşii locali PDL, invitaţi de marcă, preşedintele PNL, Mihai Volintiru, preşedintele PPDD, Cozmin Bozieru, o delegaţie numeroasă de la Argeş condusă de Mircea Andrei, cu cinci primari în delegaţie, primarul de la Olt.

N-am făcut nimic ilegal. Noi vrem să fim lăsaţi să facem treabă. Atât. Niciodată n-o să intru în război cu foştii mei subalterni. Eu sunt un simplu membru de partid şi am reşuit să-i unesc pe toţi.

Este rândul domniilor lor să unească toate forţele de dreapta. Îi rog respectuos să iasă din sediu, să meargă printre oameni să vadă care este starea de spirit. Din sediul PDL se vede altfel.

N-am vorbit de rău pe nimeni. Vrem să facem treabă. Atât. Semnalul pe care îl aştept este acela legat de a chema la masa negocierilor echipa de primari şi de a face muncă de organizare susţinută, eficientă, pe criterii de performanţă, nu de cumetrie, sau de rudenie”, a replicat Florin Popescu.

Liga Aleşilor Locali ai PDL Dâmboviţa a fost un bun prilej pentru transmiterea unor semnale de forţă din partea primarilor prezenţi, dar şi mesaje extrem de importante pentru evoluţia ulterioară de pe scena politică. Liderul liberalilor le-a lansat cât se poate de direct invitaţia de a se alătura PNL.

Şi fostul senator de Târgovişte, Mircea Andrei, preşedinte al Mişcării pentru Argeş şi Muscel a dat ca exemplu de urmat proiectul politic pe care l-a demarat, ca reacţie la “greşelile conducerii centrale”. Florin Popescu a cerut urgentarea măsurilor de unificare a dreptei româneşti. “Rezistaţi! Venim!”, a mai transmis Popescu.

sursa – db24news.ro

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial