Deputatul Cornel Ștefan, lămuriri despre revoluția fiscală | TargovisteNEWS

Deputatul Cornel Ștefan, lămuriri despre revoluția fiscală

cornel-stefan„Am asistat în ultimul timp la o campanie acerbă de denigrare a Partidului Social Democrat, a măsurilor economice şi sociale pe care le pune în practică guvernarea PSD-ALDE. Manipulările întreprinse pe unele canale media de opoziţie şi de unii indivizi care pozează în analişti economici şi chiar de o parte a mişcării sindicale au avut doar rolul meschin de a clătina încrederea cetăţenilor în actuala guvernare.

Toate măsurile fiscale pe care le-am luat şi le vom lua au ca scop dezvoltarea mediului de afaceri, disciplinarea agenţilor economici care încearcă prin orice mijloace să eludeze legile, să-i defavorizeze pe angajaţi şi să ocolească obligaţiile pe care le au faţă de stat. În primul rând, vreau să prezint măsurile care au fost luate prin această modificare a Codului Fiscal şi încep cu impozitul pe venit din dobânzi, sunt 10 milioane de români cu depozite bancare, de la 1 ianuarie 2018 impozitul pe venit va scădea de la 16% la 10%.

Impozitul pe venituri din chirii va scădea de la 16% la 10%. Impozitul din premii şi din investiţii, cu excepţia dividendelor, va scădea de la 16% la 10%. Impozitul pe salarii, o problemă mult dezbătută, astăzi în România sunt peste 4,8 milioane de salariaţi, iar începând cu 1 ianuarie 2018, acest impozit va fi de 10%, în prezent impozitul este de 16%.

Contribuţia socială aferentă salariilor, contribuţiile sociale, în prezent este de 39,25%, de la 1 ianuarie 2018 aceste contribuţii vor scădea la 37,25%. Această problemă a fost dezbătută intens în ultima săptămână, eu cred că este benefică pentru toţi angajaţii şi va fi benefică şi pentru firmele din România. Astăzi salariul brut este format din salariul net, impozitul de 16%, contribuţiile ce revin salariatului de 16,5% şi contribuţiile angajatorului de 22,75%.

Ce am propus noi, Partidul Social Democrat, prin Ordonanţa aprobată săptămâna trecută?! De la 1 ianuarie 2018 salariul total al unui salariat din România va fi compus din salariul net, impozitul pe venit 10%, contribuţiile salariatului de 35% şi contribuţiile angajatorului de 2,25%. Astăzi salariul brut este de 3200 lei, salariul net 2244 lei, impozitul 16%, adică 428 lei, constribuţiile salariatului sunt de 16,5%, adică 528 lei şi contribuţiile angajatorului 22,75%, adică 728 lei. În total, salariul angajatului, net şi cu toate contribuţiile, cu total cheltuieli per angajator este de 3928 lei. De la 1 ianuarie 2018 salariul mediu brut pe economie va fi de 3840 lei, salariul mediu net va fi de 2246 lei, impozitul va scădea de la 428 lei la 250 lei şi contribuţiile salariatului vor fi de 1344 lei, iar contribuţiile angajatorului vor fi de 86 lei.

Total cheltuieli per angajator 3926 lei. Aceasta este realitatea în cifre… O altă măsură luată prin această Ordonanţă de guvern este de reducere a numărului de contribuţii aferente salariilor, astăzi sunt 9 contribuţii aferente salariilor, iar de la 1 ianuarie 2018 vor rămâne doar 3, respectiv asigurările sociale ale salariatului de 25%, asigurări sănătate 10% şi contribuţie asiguratorie de muncă din partea angajatorului în cuantum de 2,25%”, a declarat deputatul PSD de Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

Life-Style

„Oxigen pentru generaţiile viitoare”, la Răcari!

Sute de puieţi au fost plantaţi între Răcari şi Ghimpaţi, la iniţiativa primarului Marius Caraveţanu şi a echipei sale. Organizatorii s-au ghidat după motto-ul „Oxigen pentru generaţiile viitoare”, iar acţiunea s-a bucurat de un real success. Alături de cei de la primăria Răcari au venit o mulţime de elevi, profesori, dar şi angajaţi ai Direcţiei [...]