26 aprilie 2024

Codrin Ştefănescu, război sângeros cu Adrian Ţuţuianu. Ce va cere astăzi

tutuLiderii PSD se reunesc, astăzi de la ora 12.00, în ședința Comitetului Executiv Național, la Palatul Parlamentului.

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a anunţat că va avea loc „o discuţie serioasă, bărbătească, aplicată”, el urmând a cere lămuriri de la Adrian Ţuţuianu în urma declaraţiilor făcute despre membrii partidului, conform News.ro.

Discuţiile se vor axa pe propunerile pentru Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) şi Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA).

Vicepremierul Viorel Ştefan a anunţat că s-a înscris în cursa pentru conducerea ASF, alături de alţi şase candidaţi, în condiţiile în care mandatul actualei conduceri expiră în această lună. Conform informaţiilor vehiculate în spaţiul public, Viorel Ştefan ar fi vizat de remanierea pe care o pregăteşte premierul Viorica Dăncilă.

Aceasta, însă, nu participă la CExN, aflându-se în turneu în Sultanatul Oman şi Statul Qatar, până joi. De aceea, cel mai probabil, liderii social-democraţi nu vor discuta despre remaniere.

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a anunţat că la şedinţă se vor discuta şi „chestiuni interne”.

„Vom avea o discuţie serioasă, bărbătească, aplicată. Vom lua nişte decizii”, a spus, duminică, la Antena 3, Codrin Ştefănescu, întrebat fiind dacă se va discuta despre excluderea din partid a contestatarilor liderului Liviu Dragnea.

Codrin Ştefănescu a afirmat că el personal va cere lămuriri de la Adrian Ţuţuianu, în urma declaraţiilor pe care acesta le-a făcut despre membrii partidului şi care au ajuns în spaţiul public.

Ministrul Muncii vorbește despre excluderi în PSD

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a afirmat duminică seara că este „foarte posibil” să fie excluderi în urma şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD care va avea loc luni.

„Nu putem să fim şantajaţi din propriul nostru partid de colegi care, dacă sunt supăraţi că au pierdut o funcţie…”, adaugă ea.

Întrebată, într-o emisiune la Antena 3, dacă vor fi două Comitete Executive ale PSD, unul politic şi unul pentru remaniere, Lia Olguţa Vasilescu a răspuns afirmativ, confirmând că luni va avea loc cel politic.

De asemenea, întrebată dacă vor fi excluderi, ea a spus: „Este foarte posibil”.

Întrebată şi dacă există persoane din partid cu care preşedintele PSD nu mai poate colabora, Vasilescu a spus că nu este vorba despre asta.

„Nu este vorba de preşedintele PSD dacă mai colaborează bine, este vorba de ce se întâmplă în Parlamentul României. Adică nu putem să fim şantajaţi din propriul nostru partid, de colegi care, dacă sunt supăraţi că au pierdut o funcţie… Nu îmi cereţi să vă dau acum… Eu îmi păstrez pentru mâine ceea ce vreau să spun într-o şedinţă de partid, aşa mi se pare normal şi logic să se întâmple, adică toate discuţiile astea dacă s-ar purta în interiorul partidului şi am ieşi de acolo cu o soluţie agreată de majoritate şi s-ar aplica acea soluţie agreată de majoritate, nu ar fi niciun fel de problemă”, a declarat Vasilescu.

Întrebată dacă vor fi oameni care să fie daţi afară din PSD, dar care să nu fie parlamentari, pentru a nu se strica majoritatea parlamentară, Vasilescu a spus: „Nu ştiu dacă e important dacă e parlamentar sau neparlamentar, până la urmă, sigur că orice vot în Parlament este foarte important, dar în momentul în care îţi strică majoritatea şi nu fac altceva decât să îi împingă şi pe alţii să părăsească partidul sau să voteze împotriva deciziilor care se iau în majoritate în partid, atunci nu cred că ar trebui să avem niun fel de reţinere din acest punct de vedere, cu atât mai mult cu cât, din discuţiile pe care şi eu personal le-am purtat cu alţi parlamentari, ei se vor îndrepta către PSD în perioada următoare, mai mulţi parlamentari”, a declarat Vasilescu.

Gabriela Firea va lipsi de la CEx

Primarul General, Gabriela Firea, efectuează, începând de luni, o vizită oficială în capitala Spaniei, Madrid, la invitaţia omoloagei sale, Manuela Carmena Castrillo.

„Un oraş cu aproape 4 milioane de locuitori, aşa cum este Madridul, care a reuşit în doar câţiva ani să rezolve, printr-o strategie clară, problemele de trafic şi să implementeze cu succes proiecte de tip smart city, reprezintă un model administrativ pentru capitală României. Îmi doresc să punem bazele unei colaborări pe termen lung, beneficiind de expertiză specialiştilor madrileni, nu numai în ceea ce priveşte problemă traficului, ci şi în alte domenii precum educaţie, urbanism sau cultura”, a declarat Gabriela Firea, citată în comunicat.

Întrebată, vineri, dacă îi este teamă de o posibilă excludere din partid, Gabriela Firea a spus că îi este teamă doar de Dumnezeu şi că, în plus, doar a făcut declaraţii despre o persoană, neaducând astfel prejudicii partidului.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial