5 mai 2024
Senatorul Dragoș Popescu semnalează: ”Sunt extrem de multe construcții de poduri și podețe, deschise circulației publice, care funcționează ilegal”

Senatorul Dragoș Popescu semnalează: ”Sunt extrem de multe construcții de poduri și podețe, deschise circulației publice, care funcționează ilegal”

”Am descoperit și descopăr în continuare cifre halucinante cu privire la construcțiile de poduri din România. Mai jos câteva exemple.

Pe scurt, sunt extrem de multe construcții de poduri și podețe, deschise circulației publice, care nu au autorizații de gospodărire a apelor, aducă funcționează ilegal.

Și acum cifrele: Compania Națională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) are în evidență un număr de 3014 poduri auto/pietonale, care se află în exploatare și sunt deschise circulației publice. CNAIR-ul administrează doar autostrăzi, drumuri naționale și europene.

În același timp, Administrația Națională Apele Române susține printr-un răspuns la o solicitare a mea că DOAR 285 de poduri și podețe au autorizație de gospodărire a apelor, la nivel național.

Asta ar însemna că doar o foarte mică parte dintre podurile pe care circulăm zilnic sunt autorizate.

Nu știm însă numărul total de poduri și podețe, inclusiv administrate la nivel județean, pentru că se pare că nimeni nu centralizează aceste date.

Ordonanța îi scapă de răspundere penală!

Vreți o balastieră prin vreo albie? Vreți un pod prin Cișmigiu? Aveți liber, trei ani nu vă caută nimeni!

Dezastru este pe cale să se întâmple!”, avertizează Dragoș Popescu, senator de Dâmbovița, reprezentant al Partidului Reper.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial