26 aprilie 2024

Cine îi face zile amare şefului Inspectoratului Şcolar Dâmboviţa? “Este vânat. Să se oprească aceste abuzuri!”

ion-sorin „Trag un semnal de alarmă vizavi de învăţământul românesc… Un coleg de-al nostru, inspectorul general şcolar, în opinia mea cel mai bun inspector şcolar general pe care l-a avut judeţul cel puţin de când am eu cunoştinţă de această poziţie, este vânat cu acel calificativ alături de alţi colegi de-ai domniei sale din ţară.

Este ameninţat de fiecare dată când li se oferă prilejul celor din conducerea Ministerului şi în ultima perioadă este tot mai agasat, tot mai «speriat» de către conducerea Ministerului privind activitatea domniei sale. Apelez şi la colegii mei, poate pe linia unor interpelări parlamentare, să încerce să oprească aceste abuzuri. m-carav-pnlTrag speranţa că profesorul Ion Sorin îşi va continua activitatea în fruntea Inspectoratului la nivelul pe care l-a făcut în ultima vreme, şi anume la superlativ”, a declarat preşedintele PNL Dâmboviţa, Marius Caraveţeanu.

„Am depus documentele pentru evaluarea pe anul şcolar 2016-2017 până la 31 august 2017 aşa cum era prevăzut în metodologie. Rezultatul evaluării ne-a venit undeva la sfârşitul lunii ianuarie, foarte târziu în opinia noastră, aflând noi neoficial că între timp s-au făcut două evaluări, una care nu a convenit, urmată de alta, iar acest lucru mi s-a confirmat prin faptul că înfiinţarea comisiei care m-a evaluat avea dată de 10 ianuarie 2018, nu luna septembrie 2017 cum ar fi trebuit.

Am primit calificativul Bine, care aşa aparent nu înseamnă mare lucru pentru că e aproape foarte bine, dar în realitate calificativul Bine în sistemul preuniversitar este un fel de sancţiune pentru că îţi îngrădeşte drepturile la o eventuală înscriere la un concurs, la o gradaţie de merit şi la multe alte lucruri care nu sunt accesibile decât cu calificativul Foarte bine. Ministerul a dat ulterior un comunicat de presă în care scrie că în urma gradelor, erorilor şi nelegalităţilor petrecute în evaluarea noastră ni se anulează toate calificativele.

Dar la momentul acela noi apucasem să depunem contestaţii şi spre surprinderea noastră s-au şi evaluat deşi teoretic aveam nişte calificative anulate, nu mai ştiu ce au analizat dacă erau anulate… În urma contestaţiei, calificativul a rămas neschimbat, nu s-a modificat punctajul cu nimic.

Este al patrulea calificativ pe care îl primesc de la Minister pe funcţia asta şi este primul care este mai jos de Foarte bine, ba chiar toate celelalte au fost şi cu punctaj foarte bun. În momentul acesta nu risc să-mi pierd funcţia, nici pe departe, decât dacă vreau eu… Dar rămânem la treabă. La momentul acesta singura cale de atac este cea în contencios şi o să uzez de ea pentru că eu ştiu bine ce fac aici şi nu prea am eu ce să-mi reproşez, oricât aş părea lipsit de modestie, dar mă mai raportez şi eu la ceilalţi colegi din ţară.

Pe cale legală nu am nicio emoţie, câştig fără drept de apel pentru că Ministerul şi-a încălcat propria metodologie, s-a contrazis în comunicate, în decizii, adică sunt extrem de vulnerabili, din punct de vedere legal, la momentul acesta”, a declarant, pentru Jurnal de Dâmboviţa, Sorin Ion, inspector şcolar general al ISJ Dâmboviţa.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial