3 mai 2024

Bomba cu ceas din PSD Dâmboviţa! Ce nume apar pe lista pentru parlamentare!

adriantu„Până cel mai târziu pe data de 20 septembrie vom definitiva listele de candidaţi pentru Camera Deputaţilor şi Senat. Vom face un exerciţiu democratic care nu are precedent nici în Partidul Social Democrat, dar nici la nivelul celorlalte organizaţii politice din judeţ. Vom face cu totul altfel decât au făcut adversarii noştri.

Vom avea o primă discuţie în Biroul Permanent Judeţean, lucrul acesta se va întâmpla în cursul săptămânii viitoare, vom avea apoi o şedinţă de Comitet Executiv Judeţean pentru că avem de decis care ne este poziţia faţă de cei care nu sunt membrii în Organizaţia PSD Dâmboviţa, dar vor să candideze din partea partidului în acest judeţ, şi aici mă refer la trei persoane. Primul este domnul senator Titus Corlăţean, cu care am avut o discuţie şi i-am spus că fără acordul şi fără consultarea colegilor n-am să aduc eu pe nimeni în judeţ.

Cea de-a doua solicitare o avem din partea domnului Ştefănescu Codruţ, de la Autoritatea Naţională de Cadastru, care şi-a exprimat intenţia de a candida în Organizaţia Dâmboviţa, iar cea de-a treia solicitare, care este de ultim moment, o avem din partea domnului Dobre Adrian, fost secretar de stat în Ministerul Muncii pe mandatul Partidului Social Democrat. Este un personaj pe care îl vedeţi foarte activ în presa centrală. Sunt oameni valoroşi toţi trei, nu are nimeni de reproşat ceva legat de valoarea lor şi de calitatea e membru al PSD, dar avem trei lucruri de care trebuie să ţinem cont.

Primul, este prima dată când conducerea partidului dă libertate mai mare filialelor să-şi desemneze candidaţii şi în general opinia exprimată de colegii mei este aceea de a avea parlamentari din judeţ, care să fie preocupaţi de problemele judeţului. În al doilea rând, avem o experienţă negativă a activităţii parlamentarilor care au venit din altă parte, în sensul că nu s-au implicat în rezolvarea problemelor din judeţ şi în al treilea rând, avem o resursă umană suficientă pentru a propune o listă de candidaţi validă pentru electoratul din judeţul Dâmboviţa.

După discuţia în Comitetul Executiv Judeţean voi convoca o Conferinţă Judeţeană Extraordinară, cu participarea membrilor Biroului Permanent Judeţean, Comitetul Executiv Judeţean, toţi aleşii locali ai partidului, primari, viceprimari, consilieri locali, consilieri judeţeni, secretari executivi sau şefi de servicii publice, care sunt membrii de partid, dar care nu au calitatea de ales local sau judeţean. Vom fi circa 900 de persoane, vom vota secret şi vom trage o concluzie cu privire la susţinerea pe care o are fiecare dintre candidaţi.

Votul secret dat în Conferinţa Judeţeană va reprezenta doar un criteriu, pentru că vom adăuga la acesta pe celelalte care sunt utile, cum ar fi activitatea din ultimii 4 ani, implicarea în realizarea activităţilor de partid şi administrative, susţinerea pe care o au de la anumite organizaţii din teritoriu, pregătirea profesională, pentru că ne dorim o listă cu profesioni şti în cât mai multe domenii, care să fie utili în Comisiile de specialitate din Parlament, şi, nu în ultimul rând, vom ţine seama şi de opinia pe care preşedintele partidului o va exprima legat de lista noastră, pentru că domnul Dragnea a spus că avem libertatea să facem listele, dar va dori să fie consultat şi să vadă în ce măsură lista corespunde criteriilor de profesionalism şi integritate pe care partidul le-a comunicat.

O dată stabilită lista, sigur că vom trece la programul de pregătire a campaniei electorale şi vă asigur că tot activul PSD este şi va fi mobilizat până când numărăm ultimul vot şi vom sărbătorii victoria”, a declarat preşedintele PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial