26 aprilie 2024
Carmen Holban și Cozmin Bozieru, viceprimarii municipiului Târgoviște!

Carmen Holban și Cozmin Bozieru, viceprimarii municipiului Târgoviște!

carmenh„În cursul zilei de astăzi vom avea vreo zece şedinţe de constituire a consiliilor locale. Sunt convocate de prefect.

Urmărim şi noi acest subiect, pentru că ne dorim să avem reprezentant din partea Biroului Permanent Judeţean la toate şedinţele de constituire.

Săptămâna viitoare, marţi, la ora 14.00, va avea loc şedinţa de constituire a Consiliului Local Municipal Târgovişte.

După mai multe analize, propunerea noastră pentru cei doi viceprimari este Holban Carmen şi Bozieru Cosmin.

bozieruAm stabilit candidaţii noştri la funcţia de viceprimar în majoritatea localităţilor, mai sunt doar 7-8 localităţi unde mai avem anumite lucruri de reglat în interiorul structurilor noastre de partid.

De asemenea, zilele acestea vom avea discuţii cu ALDE pentru a contura majorităţi în câteva consilii locale şi a stabili împreună unde candidează ALDE cu om pentru viceprimar şi unde candidează Partidul Social Democrat. Vom avea discuţii şi cu candidaţii independenţi.

Nu avem la momentul acesta niciun fel de discuţii cu alte forţe politice, mă refer la PNL, UNPR, Mişcarea Populară, şi, cu sinceritate vorbind, sunt şanse mici să putem concretiza vreun aranjament de tipul acesta care să conducă la majorităţi în consiliile locale”, a declarat preşedintele PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

cstan„Vreau să vă spun ce aşteptări am eu de la Consiliul Local Municipal Târgovişte şi mai ales de la colegii din opoziţie. Vreau să avem o activitate administrativă în Consiliul Local fără mari probleme, vreau să existe o poziţie constructivă, nu voi încuraja, nu voi genera şi nu voi întreţine niciun fel de conflict la nivelul administraţiei publice locale târgoviştene.

Interesul tuturor este ca forul legislativ de la nivelul local să funcţioneze eficient. Mandatul trecut a fost un mandat foarte agitat din acest punct de vedere, având ca şi cauză configuraţia politică, însă indiferent de cea existentă în acest moment voi considera ca o victorie din punct de vedere administrativ dacă proiectele de hotărâre vor fi adoptate cu votul cât mai multor consilieri în Consiliul Local Municipal Târgovişte.

Nu voi genera şi nu voi întreţine niciun fel de conflict, dar nu voi ezita să sancţionez public orice fel de derapaj din partea consilierilor locali. Sigur că majoritatea proiectelor de hotărâre vor fi propuse de către Executiv, dar aştept şi din partea consilierilor locali proiecte de hotărâre, pentru că legea le dă voie să facă acest lucru şi vreau o colaborare în interesul Târgoviştei şi al târgoviştenilor în Consiliul Local Municipal.

Sigur că cea mai mare parte a hotărârilor pot fi luate cu majoritate de 11, dar există şi hotărâri care vizează patrimoniul unde este nevoie de votul PNL. Dar, repet, intenţia mea este ca proiectele de hotărâre să fie adoptate cu o cât mai largă majoritate şi îmi exprim încrederea că aşa se va întâmpla, că nu vor exista din nou interese de natură politică, menite să blocheze activitatea administrativă”, a declarat primarul municipiului Târgovişte, Cristian Stan.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial