26 aprilie 2024

Accidente la Petreşti şi Mărceşti!

accs6Poliţia rutieră atrage atenţia:

Alcoolul face victime! Nu conduceţi vehicule dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

Poliţiştii găeșteni au fost sesizaţi că, pe raza localității Petrești, un pieton a fost acroșat de un autoturism al cărui conducător auto a părăsit locul accidentului.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au identificat șoferul în persoana unui bărbat de 58 de ani, din localitate.

În sarcina acestuia s-a reținut că în timp ce conducea un autoturism pe DN 61, a avut alte preocupări de natură a-i distrage în mod periculos atenția, acroșând și accidentând ușor un pieton.

Victima, un tânăr de 25 de ani, a fost transportată la spital pentru investigații medicale.

Polițiștii au procedat la testarea șoferului cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.81 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, un alt conducător auto de 52 de ani, din Băleni, în timp ce se deplasa pe raza localității Mărcești, nu a adaptat viteza la condițiile de drum, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat într-un stâlp de susținere a rețelei electrice.

Din accident a rezultat vătămarea corporală ușoară a trei persoane, pasagere în autoturism, care au fost transportate la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, fără a necesita internarea.

În ambele situaţii, poliţiştii au întocmit dosare penale, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluţie legală prin Parchet.

Cercetați pentru comiterea de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice

Polițiștii dâmbovițeni au depistat doi bărbați în timp ce conduceau autovehicule pe raza județului, deși se aflau sub influența alcoolului.

În urma testării cu aparatul etilotest, unul dintre ei a prezentat o alcoolemie de 0.74 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar celălalt a refuzat atât testarea cât și prelevarea de mostre biologice necesare în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibației alcoolice.

De asemenea, polițiștii Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe DN 72A, în Voinești, un cvadriciclu condus de un bărbat de 53 de ani, din localitate.

Din cercetări a reieșit că cel în cauză nu poseda permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte vehiculul condus și avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Un alt bărbat de 43 de ani, din Vișinești, este cercetat de polițiști după ce a fost depistat conducând pe raza localității Tătărani un moped neînregistrat în circulație, potrivit legii.

Totodată s-a stabilit că bărbatul nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Pe numele celor în cauză, polițiștii au întocmit dosare penale pentru comiterea de infracțiuni la regimul rutier.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial