26 februarie 2024

Trei şoferi dâmboviţeni au rămas pietoni după ce au fost prinşi beţi la volan!

batranat2Poliţia rutieră vă recomandă:

ALEGE VIAŢA! Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice

Poliţişţii din Dâmboviţa au depistat trei bărbaţi în timp ce conduceau autoturisme, deşi se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, aceştia au prezentat alcoolemii cu valori cuprinse între 0,51 şi 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cei în cauză au fost transportaţi la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibaţiei alcoolice.â

Pe numele lor, poliţiştii au întocmit dosare penale sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care se află sub influenţa alcoolului”.

De asemenea, un alt conducător auto din Lunguleţu a refuzat să se supună testării cu etilotestul ori prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cel în cauză este cercetat pentru comiterea infracţiunii de refuz ori sustragere a conducătorului unui autovehicul de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei”.

Stimaţi conducători auto,

Poliţia rutieră vă reaminteşte că şofatul este incompatibil cu alcool, acesta reprezentând una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere.

De asemenea, vă informăm că în situaţia în care persoanele care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice, depistate în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge riscă pedeapsa cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau amendă.

Pe timpul cercetării penale permisul de conducere este reţinut, fără drept de circulaţie.

În cazul în care conducătorul auto prezintă o îmbibaţie alcoolică sub 0,80 g/l alcool pur în sânge fapta constituie contravenţie şi este sancţionată cu 9 până la 20 de puncte amendă, iar ca sancţiune complementară se va dispune suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.

În ceea ce priveşte refuzul, împotrivirea ori sustragerea conducătorului unui autovehicul de a se supune prelevării mostrelor biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial