24 aprilie 2024
Video – Mânăstirea Stelea din Târgovişte –  “Unirea: libertate și unitate”

Video – Mânăstirea Stelea din Târgovişte – “Unirea: libertate și unitate”

24_7 Marți, 24 aprilie 2018, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, însoțit de Pr. dr. Ionuț Ghibanu, Vicar Eparhial, și Pr. dr. Ionuț Ileana, Consilier Învățământ și Activități cu Tineretul, a prezidat, la Mânăstirea Stelea din Târgovişte, în Sala Sf. Ier. Nifon, Patriarhul Constantinopolului și Mitropolitul Țării Românești, etapa eparhială a Concursului Naţional Cultural-Artistic, intitulat ” Unirea: libertate și unitate “, la care au participat grupele de cateheză de la cele 15 parohii din Eparhie, însemnând 210 elevi, care s-au calificat la această fază.

După prezentarea celor 15 portofolii de câte un reprezentant al grupului parohial de cateheză, în urma jurizării, au fost acordate următoarele premii:

Premiul I, Parohia Băleni Sârbi, Protoieria Târgoviște Sud.
Premiul II, Parohia Gheboaia, Protoieria Târgoviște Sud.
Premiul III, Parohia Vișina II, Protoieria Găești.

De asemenea, au fost acordate 12 mențiuni, iar, toți copiii din cele 15 grupe de cateheză au primit, în dar, banii și cărți din partea Înaltpreasfinției Sale. Au fost premiați, atât preoţii coordonatori, cât şi membrii comisiei de jurizare, ca semn de apreciere și recunoștință pentru efortul depus.

La finalul concursului, toți participanții au vizitat Mânăstirea Dealu de lângă Târgoviște, evenimentul încheindu-se cu o agapă frățească.

Precizăm că grupa de cateheză câștigătoare a Premiului I împreună cu preotul coordonator vor beneficia de o tabără de vară la Mânăstirea Peștera, iar apoi vor reprezenta Eparhia noastră, în ziua de 21 mai a.c., la festivitatea naţională de premiere, de la Catedrala Patriarhială din Bucureşti, urmând a fi premiați de către Patriarhul României. De asemenea, amintim că cele 15 grupe de cateheză parohiale participante s-au calificat la faza eparhială, după ce în perioada 15-20 martie a.c. a avut loc evaluarea și premierea la faza pe protoierii, în Eparhia noastră, luând parte la acest concurs 605 elevi.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial