28 martie 2024

Șeful Spitalului Județean Târgoviște – “Sunt nemulţumit de cum funcţionează Unitatea de Primiri Urgenţe. Mă recunosc învins”

spj8“La nivelul medicilor s-au înregistrat creşteri importante salariale, în principal prin dublarea salariului de încadrare. Nu există medic specialist, cu pregătirea minimă necesară, cu un salariu de încadrare de 8.000 de lei net şi sumele pot urca. La nivelul asistenţilor avem scăderi. Avem oarecare tensiuni, dar la momentul acesta nu mai avem ameninţare de grevă.

spj1Eu ca şi doctor recunosc că avem creşteri nesperate. Avem însă şi categorii defavorizate, să le spun aşa, cum ar fi asistenţii, brancardierii şi infirmierii care au pierdut la salariu. Salariul lor de bază nu s-a modificat, dar sporurile li s-au micşorat. Pentru ei avem o soluţie pe care o aplicăm de luna viitoare, pentru a le diminua pierderea. Avem o medie a scăderii salariilor la aceste categorii de 400 de lei. Sunt şi asistenţi care au avut o creştere, dar mai mică decât şi-au prognozat ei.

spj5Sunt nemulţumit în continuare de cum funcţionează Unitatea de Primiri Urgenţe. Mă recunosc învins în a atrage doctor în această secţie deocamdată. Semnale sunt. Avem o doamnă doctor care vrea să plece din sistemul privat în cel de stat, având în vedere salarizarea de la ora actuală. Asta a fost şi esenţa legii, de a atrage doctorii din privat către stat”, spune dr. Claudiu Dumitrescu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial