26 aprilie 2024
Seminarul Teologic “Sfântul Ioan Gură de Aur” Târgoviște: Bucuria de a fi român

Seminarul Teologic “Sfântul Ioan Gură de Aur” Târgoviște: Bucuria de a fi român

BUCURIA DE A FI ROMÂN. ISTORIE, TRADIȚIE ȘI CREDINȚĂ
-Celebrarea Zilei Naționale a României- 1 Decembrie 2021-

La Seminarul Teologic Ortodox “Sfântul Ioan Gură de Aur” din Târgoviște,  cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon,  a fost celebrată, prin intermediul unui eveniment cultural, Ziua Națională a României.
Aniversarea Marii Uniri – 1 Decembrie 1918, de la Alba-Iulia, a avut loc prin intermediul unor momente muzicale și evocări din partea profesorilor și a elevilor, urmate de un dialog destinat evidențierii istorice, culturale și bisericești a acestui moment major din istoria noastră.
Evenimentul, moderat de către Pr. prof. dr. Marian BUGIULESCU, directorul școlii, a cuprins următoarele momente: Bucuria de a fi român – cuvânt de deschidere – Pr. prof. dr. Marian BUGIULESCU, Aspecte ale Marii Uniri de la 1 decembrie 1918. Repere istorice – coordonator Prof. Luminița MILOIU, Unirea de la 1 Decembrie 1918, în viziunea artistică a elevilor – expoziție de desene – coordonator Prof. Alexandru STANCU și Cugetări despre Marea Unire – Pr. Prof. Alin Marian PLEȘA. A urmat, apoi, un moment muzical-artistic, derulat de Corul Seminarului, dirijat de domnul Prof. Ciprian Florinel CAZAN, în cadrul căruia au fost interpretate melodiile: Hai să-ntindem hora mare (versuri populare), Frați români din lumea-ntreagă (versuri Mariana Deac), dar și cântece tradiționale românești (Așa-i românul și Acasă-i România), interpretate de Maria Beatriz RUSU, elevă în clasa a IX-a B, profil Filologie.
Comunitatea educațională a Seminarului Teologic Ortodox “Sfântul Ioan Gură de Aur” din Târgoviște, elevi, profesori și ostenitori, alături de românii de pretutindeni, cu glas de bucurie, prin gândire și simțire, au adus astfel o ofrandă culturală făuritorilor unității neamului nostru, creștin ortodox în istoria lui, prilej de a ura tuturor conaționalilor noștri:  La mulți și binecuvântați ani!

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial