26 aprilie 2024
Cinci tineri preoți au primit misiune pastorală cu binecuvântarea ÎPS Nifon

Cinci tineri preoți au primit misiune pastorală cu binecuvântarea ÎPS Nifon

duhovnicieOct2014La Paraclisul Mitropolitan din Târgovişte, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON a hirotesit întru duhovnic cinci tineri preoţi din Arhiepiscopia Târgoviştei: Pr. Răzvan Valentin Niculae de la Parohia Potlogi I, Pr. Nicolae Matei de la Parohia Dobra, Pr. Liviu Cosmin Dumitru de la parohia Moțăieni II, Pr. Gîmbă Ovidiu Adrian de la Parohia Geangoieşti şi Pr. Mihai Eduard Chiţu de la Parohia Valea Leurzii.

În cuvântul său de învăţătură, Înaltpreasfinţia Sa a vorbit despre provocările misionare ale lumii contemporane, şi despre nevoia intensificării misiunii pastorale din cadrul parohiilor, recomandându-le tinerilor preoţi să ofere lumina Evangheliei în comunităţile în care au fost trimişi, cu vigoarea şi entuziasmul tinereţii lor, dar şi cu discernământ şi înţelepciune, pentru a putea contribui cu rodnicie la aprofundarea civilizaţiei noastre creştine.

Menţionăm că tineri hirotesiţi sunt absolvenţi de master ai Facultăţii de Teologie şi Ştiinţele Educaţiei a Universităţii Valahia din Târgovişte.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial