24 aprilie 2024
VIDEO – Ce a provocat explozia de la Valea Mare, în care doi bunici şi nepoţelul lor au suferit arsuri grave

VIDEO – Ce a provocat explozia de la Valea Mare, în care doi bunici şi nepoţelul lor au suferit arsuri grave

Explozie urmată de un incendiu, ieri după-amiază, la Saru, în comuna Valea Mare. Doi bunici şi nepoţelul lor, de 8 ani, au fost răniţi după ce mai multe butelii au explodat, iar locuinţa familiei a fost cuprinsă de flăcări.  

Suflul exploziei a fost atât de puternic încât geamurile caselor din vecinătate s-au spart!

Cei doi bunici, de 63 şi 65 de ani erau în locuinţă împreună cu nepoţelul lor, adus din Capitală, să îşi petreacă Paştele la ţară.

Martorii povestesc că s-a auzit o bubuitură puternică, iar geamurile de la ferestrele şi uşile caselor din vecinătate s-au spart.

Margareta Ruşenescu, mama proprietarului casei avariate: ”Am auzit o bubuitură şi geamurile sparte peste noi. Am ieşit afară, dezastru, toate geamurile sparte!”

Nicolae Stănescu, martor: ”M-am dus repede, erau ieşiţi în curte, ăla mic era jos, săracul, ars pe degete. Cred că a buşit ceva butelie, centrală”.

Nicoleta Stănescu, vecină: ”Am simţit că s-a rostogolit casa cu noi. A zburat tot din casă. Nu mai avem uşi, geamuri, nimic!”

Cei de la primăria din localitate au ajuns şi ei la faţa locului şi spun că vor sprijini familia greu încercată.

Constantin Miu, primarul comunei Valea Mare: ”Trei persoane rănite, înţeleg că un copil este mai rău. Suflul se pare că, explozia ar fi plecat de la o centrală pe lemne. Trebuie văzut dacă nu cumva şi structura de rezistenţă a casei este afectată”.

După mai bine de două ore de luptă cu flăcările, pompierii au stins incendiul şi au înlăturat pericolul. Copilul a fost transportat cu ambulanţa la spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală. Bunica lui are arsuri pe aproximativ 50 la sută din suprafaţa corpului, iar bunicul este rănit pe circa 25 la sută din trup.

Cei trei răniţi au fost preluaţi transportaţi la Unitatea de Primiri Urgenţe pentru îngrijiri şi investigaţii. Pompierii spun că explozia s-a produs din cauza scăpărilor de gaze de la o butelie aflată în interiorul casei.

sursa – ŞtirileProTV

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial