28 aprilie 2024
Deputatul Daniel Blaga, despre beneficiile pe care ţara noastră le are de când este parte din Uniunea Europeană

Deputatul Daniel Blaga, despre beneficiile pe care ţara noastră le are de când este parte din Uniunea Europeană

“17 ani încărcați atât cu oportunități dar și cu obstacole și câteva șanse ratate. 17 ani în care însă, orice s-ar spune, România s-a dezvoltat continuu și, odată cu ea, tot mai mulți români întreprinzători au avut ocazia de a-și transforma visul de business într-o realitate care, la rândul său, a generat joburi și oportunități și pentru alții.

📈 Din 2004, nivelul de trai a crescut cu aproximativ 240% în țara noastră, în condițiile în care media de creștere a Uniunii Europene a fost de „doar” 20% în acest interval. O țară considerată acum aproape 2 decenii „mică” a crescut astfel treptat, economia ei devansând pe parcurs țări estice precum Ungaria sau Cehia. Nu, nu s-a datorat totul strict U.E. însă beneficiile de care am beneficiat de la aderare încoace sunt incontestabile, dincolo de „zgomotul” publicațiilor pro-ruse. În acest sens, statisticile sunt clare: am primit 70 de miliarde de Euro sub forma unor finanțări nerambursabile și urmează să mai primim, în următorii 7 ani, alte 80 de miliarde. Sigur, acești bani au fost și sunt acordați cu condiția îndeplinirii unor criterii de performanță dar nu, ei nu trebuie dați înapoi.

🗺️ În plus, tot mai mulți tineri au avut, au și vor continua să aibă șansa de a studia în cadrul unor Universități europene de top, pentru a putea mai apoi performa în domeniul lor de interes. Adulții au putut, pot și vor putea în continuare călători mai ușor, la fel cum au avut și au oportunitatea de a alege o carieră în altă țară, astfel încât obiectivele și visurile lor să se poată îndeplini. Nu în ultimul rând, ca stat membru UE și NATO, securitatea țării noastre e garantată, un atuu pe care nu mai avem cum să-l desconsiderăm în aceste vremuri tulburi.

🙏 Suntem parte a unei mari familii europene și suntem privilegiați din acest punct de vedere. M-aș bucura să nu uităm asta. Și să continuăm să facem tot ceea ce depinde de noi pentru ca toate aceste oportunități de care ne bucurăm astăzi să fie conservate. Doar așa vom reuși să continuăm să creștem. Pentru că mai sunt tare multe lucruri de făcut în România și pentru români”, a menţionat deputatul Daniel Blaga, liderul USR Dâmboviţa.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial