6 mai 2024

Vestea pe care o aşteptau toţi dâmboviţenii! Începe investiţia Arctic, de la Ulmi! Vor fi până la 4000 de locuri de muncă!

arctic„Am primit notificare din partea Grupului Arcelik că investiţia Arctic începe azi, 15 iunie a.c. Din ceea ce ştiu, vineri, 9 iunie a.c., a fost desemnat câştigătorul, antreprenorul general al construcţiei. Aşa cum am mai spus, pe toată platforma industrială de acolo se vor crea circa 4000 – 4500 de locuri de muncă.

Un lucru îmbucurător este că, pe lângă investiţia Arctic, am primit săptămâna trecută, de la o altă firmă din acest grup, solicitarea pentru eliberarea autorizaţiei de construcţie pentru capacitatea lor de producţie. Din ceea ce ştiu, la ora actuală, sunt deja cinci firme ale Arcelik care au cumpărat teren în zonă şi mai sunt de venit.

Cele 4000 – 4500 de locuri de muncă vor fi pe ceea ce înseamnă Platforma Ulmi – Comişani – Văcăreşti.

Investiţia se ridică la 200 de milioane de euro, pe toate cele trei capacităţi, însemnând fabrica de maşini de spălat rufe, fabrica de maşini de spălat vase şi fabrica de cuptoare cu microunde.

Din discuţiile purtate cu trei dintre cele cinci firme care au cumpărat terenuri, şi acestea au, la rândul lor, investiţii în valoare de circa 130 milioane de euro, până acum, dar nu s-a terminat, pentru că investitorii vin în continuare”, a declarat preşedintele CJ Dâmboviţa, Alexandru Oprea.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial