4 mai 2024
Oprea – “Avem o problemă legată de specialiştii din primării”

Oprea – “Avem o problemă legată de specialiştii din primării”

oprea„Pentru că avem o problemă legată de specialiştii existenţi în cadrul unităţilor administrativ teritoriale, mă refer la specialiştii în urbanism, direcţia de profil a CJD a făcut o convocare cu reprezentanţii acestora la nivelul forului administrativ judeţean.

Vreau să vă spun că această acţiune a fost demarată în ultima parte a anului trecut, când au fost primele 30 de UAT-uri, la cea de-a doua sesiune au fost alte 30 de UAT-uri, iar ultima sesiune am avut-o pe data de 12 iunie a.c cu 22 de UAT-uri.

În cadrul acestor întâlniri au fost dezbătute probleme specifice activităţilor privind disciplina în construcţii, autorizările, emiterea certificatelor de urbanism, întocmirea documentaţiilor de urbanism.

CJD a încheiat 62 de convenţii de colaborare prin care oferă consultanţă UAT-urilor pe această problematică.

Mai mult decât atât, prin modificările aduse legilor privind regimul construcţiilor, lunar, Direcţia de Urbanism a CJD face o sinteză a autorizaţiilor şi a certificatelor de urbanism pe care o înaintează Inspectoratului de Stat în Construcţii”, a dat de veste preşedintele CJ Dâmboviţa, Alexandru Oprea.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial