27 aprilie 2024
Senatorul Dragoş Popescu: “Reușită REPER la bugetul Educației”

Senatorul Dragoş Popescu: “Reușită REPER la bugetul Educației”

“Reușită REPER la bugetul Educației

Politica înseamnă găsirea unor soluții benefice pentru oameni și adoptarea unor decizii potrivite pentru ca viața lor să fie îmbunătățită. Deși bugetul ce tocmai a fost votat nu este deloc generos cu educația, REPER a reușit să convingă parlamentarii să susțină alocarea de bani suplimentari pentru liceele agricole.

Banii vor fi direcționați către instituțiile care pot pregăti forță de muncă calificată pentru domenii esențiale, astfel încât să putem avea o economie competitivă în anii următori. Din județul Dâmbovița vor beneficia de finanțare Liceul Tehnologic Dr. C. Angelescu din Găești și Liceul Tehnologic Marin Grigore Năstase din Tărtășești.

Alt aspect important al inițiativei este cel al susținerii tinerilor din medii defavorizate și încurajarea lor către independență și autonomie. Totodată este un pas către armonizarea sistemului de educație, instruire și formare cu piața forței de muncă. Consecințele unor astfel de amendamente vor avea un impact pozitiv în economia statului. Vom continua să depunem eforturi pentru ca în viitor să corectăm, să modificăm sau să îmbunătățim proiecte legislative de care să beneficieze în mod direct cetățenii”, a precizat Dragoş Popescu, senator de Dâmboviţa, reprezentant al Partidului Reper.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial